Tenis

Velika prilika propuštena: Borna Ćorić nije iskoristio dvije meč lopte, Federer u četvrtfinalu

Branimir Korać • četvrtak, 16.05.2019.
Velika prilika propuštena: Borna Ćorić nije iskoristio dvije meč lopte, Federer u četvrtfinalu
Foto: EPA

Borna Ćorić nakon velike drame u Rimu upisao je poraz u osmini finala protiv Rogera Federera. Ćorić je imao prilika i mogao je do pobjede, imao je i dvije vezane meč lopte u tie-breaku trećeg seta, ali se Federer uspio izvući...

Vrlo dobar meč odigrao je Borna Ćorić protiv Rogera Federera u Rimu, ali nije to uspio naplatiti i doći do pobjede. Imao je dvije meč lopte, Federer se provukao i stigao do pobjede u tie-breaku trećeg seta nakon više od dva i pol sata igre.

Ćorić je ušao u meč znajući da nije bez šanse, dva puta je već svladao Federera na podlozi koja Švicarcu puno više odgovara i ovo im je bio prvi međusobni dvoboj na zemlji.

Očekivano Federer je imao daleko veću podršku s tribina, ali to nije utjecalo na Bornu, dobro je odrađivao posao u trećem setu i Federeru do tie-breaka nije pružio nikakvu šansu na svom servisu. S druge strane Borna je češće prijetio i činilo se da je bliži pobjedi.

Imao je fantastičan ulazak u meč i poveo je s 4:0, Federer nije dobro izgledao u tim trenucima te je tek u petom gemu, iz trećeg pokušaja na svom servisu, došao do svog prvog gema. Ipak, do kraja seta Borna je bio miran i glatko je sa 6:2 stigao do prednosti.

Tek u šestom gemu drugog seta Ćorić se prvi put našao u problemima na svom servisu i Federer dolazi do breaka. U završnici seta Borna se vratio i smanjio na 5:4, ali na servisu za ostanak u setu dozvolio je Federeru dvije break lopte, ovaj koristi drugu za 6:4.

Odluka je pala u trećem setu gdje Ćorić u petom i devetom gemu ne koristi break lopte, a propušta i dvije meč lopte u 13. igri. Poveo je 6:4 i oba puta griješi, spašava prvu meč loptu kod 7:6, ali na drugoj ne pogađa volej i s 9:7 gubi tie-break i meč.

Hrvatska je tako u jednom danu ostala bez predstavnika u singlu, prvo je Jan-Lennard Struff izbacio Marina Čilića, a zatim sada i Roger Federer Bornu Ćorića.

Rim, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Roger Federer (Švicarska) 6:2, 4:6, 6:7(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!