Ostali sportovi

Zwicker i Benović: Najmlađi hrvatski predstavnici na DOBRO World Cupu 2019.

Sportnet • utorak, 21.05.2019.
Zwicker i Benović: Najmlađi hrvatski predstavnici na DOBRO World Cupu 2019.

Na gimnastičkom DOBRO World Cupu 2019. godine u Gradskom vrtu predstavit će se po četvero hrvatskih gimnastičarki i gimnastičara. Najmlađi među njima su 19-godišnji Osječanin Aurel Benović i tri godine mlađa Zagrepčanka Christina Zwicker. Za oboje će to biti drugi nastup na gimnastičkom Svjetskom kupu u Osijeku.

Član GD Osijek - Žita u svom premijernom nastupu bio je blizu finala. Prošle godine osvojio je deveto mjesto na parteru. Ove godine cilj će mu biti plasman u finale, što bi mu bilo prvo na natjecanjima za Svjetski kup.

“Prošle godine dobio sam ocjenu 13.700 i malo mi je nedostajalo za finale. Mislim kako je plasman u finale ostvariv. U odnosu na prošlu godinu podigao sam start. Radit ću vježbu sa startom 5.7, a imam i kombinaciju sa startom 6.0”.

Aurel je uoči nastupa pred domaćom publikom imao problema s ozljedom.

Za mladog Osječanina ovo će inače biti veliki tjedan. Prije nastupa u Gradskom vrtu ovaj maturant Ugostiteljsko-turističke škole, zajedno sa svojim kolegicama i kolegama iz škole, sudjelovati će u Norijadi. U srijedu u Osijeku svi maturanti plešu tradicionalnu Quadrillu.

“Nastavnica me oslobodila quadrille, ali vjerojatno ću doći, premda mi je u srijedu stvarno natrpan raspored. Imamo službenu press konferenciju, a popodne je i kontrolni trening, posljednji uoči kvalifikacija”.

Postoji li ipak mala trema pred nastup u svom gradu.

“Nije ti svejedno, ali mislim kako ću veći pritisak osjetiti ako bi nastupio u finalu. Nitko ne može ostati ravnodušan na nastup u punoj dvorani i to još kod kuće”, rekao je Benović koji će imati i brojne navijače ukoliko se plasira u subotu u finale na parteru.

“Ako uđem u finale, doći će mi mama, cura, njezini roditelji, prijatelji... Najavili su dolazak i profesori iz škole”, rekao je osječki maturant.

Nešto mlađoj Christini Zwicker, prošlogodišnje je izdanje DOBRO World Cupa Osijek bilo prvo natjecanje Svjetskog kupa u karijeri.

“Da, tako je, moj prvi Svjetski kup bio je upravo onaj prošle godine u Osijeku. Bio je to poseban doživljaj - velika dvorana i odlična publika. Ove godine, kao i prošle, želim dati svoj maksimum; napraviti najbolje što mogu. U odnosu na prošlu godinu, malo sam pojačala vježbu (napokon imamo novu dvoranu s cijelim parterom, pa se i sama izvedba popravila). Uz dobro odrađenu vježbu ne sumnjam u dobar nastup, a za rezultat ne brinem”.

Kao i svim hrvatskim, ali i brojnim stranim gimnastičarkama i gimnastičarima, Osijek predstavlja nešto posebno u kalendaru međunarodnih natjecanja.

“Osijek je za mene poseban prvenstveno zato što sam na domaćem terenu. Odlično mi je što su dvorane za zagrijavanje i za natjecanje odvojene samo jednim stubištem te što iz dvorane za zagrijavanje mogu pratiti tijek natjecanja. To nisam doživjela nigdje drugdje u svijetu, kao niti tako odličnu organizaciju. A publika… publika je još jedna važna komponenta zbog koje se Osijek toliko izdvaja od drugih natjecanja”.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!