Košarka

Olympiakos i službeno izbačen u drugu ligu

Branimir Korać • četvrtak, 23.05.2019.
Olympiakos i službeno izbačen u drugu ligu
Foto: EPA

Grčka liga donijela je odluku o izbacivanju Olympiakosa u drugu ligu. Odluka je službeno potvrđena i donijela je Panathinaikosu prolazak u polufinale doigravanja bez borbe...

Nakon što se nije pojavio niti na prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja grčkog prvenstva gdje je trebao igrati protiv Panathinaikosa, Olympiakos je i službeno izbačen u drugu ligu.

Ako je u početku i vladalo uvjerenje kako će se u Olympiakosu preodmisliti i ipak dovršiti sezonu, sa svakom utakmicom bilo je sve jasnije kako je riječ o čvrstoj odluci.

Iz Olympiakosa su tražili da njihove utakmice u Grčkoj sude strani suci i za svaku utakmicu na koju će biti delegirani suci iz Grčke neće se pojaviti. U međuvremenu su kontaktirali i ABA ligu gdje se žele priključiti i potpuno je nejasno kakva je budućnost kluba.

Definitivno je da iduću sezonu počinje u drugoj ligi, a ostaje za vidjeti hoće li i početi sezonu ili će ostati čvrst u svojoj odluci.

U cijeloj priči čini se da je Olympiakos na najvećem gubitku jer iz svega nije ništa dobio osim žestokih sankcija. Izbačen je u drugu ligu, a alternativno rješenje mu visi. Naime postoji dio klubova ABA lige koji su protiv ulaska Olympiakosa, a da bi ušao u ligu, morao bi se postići konsenzus.

Olympiakosu bi tako ostala samo Euroliga, ali i brojni problemi koje očito na ovaj način neće moći riješiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!