Tenis

Kutak za kladioničare: Umor i Wawrinka previsoke prepreke za Dimitrova

Branimir Korać • petak, 31.05.2019.
Kutak za kladioničare: Umor i Wawrinka previsoke prepreke za Dimitrova
Foto: EPA

Današnji program donosi Roland Garros, dansko doigravanje za Europsku ligu i španjolsko košarkaško doigravanje. Stan Wawrinka trebao bi iskoristiti umor Grigora Dimitrova, Brondby kvalitetu protiv Randersa, a Barcelona i Joventut mogli bi ponuditi vrlo efikasan dvoboj.

Stan Wawrinka - Grigor Dimitrov

Stan Wawrinka u treće kolo Roland Garrosa ulazi kao favorit protiv Grigora Dimitrova. Osim što je bolji i opasniji igrač, Wawrinka je i znatno odmorniji. Naime Dimitrov je u prva dva kola igrao po pet setova i na kraju je čak tri i pol sata kraće bio na terenu što nije zanemarivo. Dimitrov je nakon meča protiv Marina Čilića priznao da je umoran i da je izvlačio zadnje atome snage, a i imao je problema s ramenom tako da sigurno neće biti u idealnom stanju. Wawrinka je drugo kolo odradio za samo nešto više od sat i pol protiv Christiana Garina te na tu svježinu mogao slaviti još lakše nego što se možda očekuje. Švicarac je tradicionalno najbolji na najvećim turnirima i ovdje u Parizu igra jako dobro.

Prognoza: Manje od 39 gemova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 39 gemova 1.75, 39 ili više gemova 1.95

Brondby - Randers

Brondby i Randers uz dosta muke dohvatili su finale doigravanja za Europsku ligu. Brondby je kroz Ligu za prvaka došao do finala doigravanja i to nu zadnjem kolu gostujućom pobjedom protiv Odensea 2:0. Domaćin je trebao remi da ostane ispred Brindbyja na ljestvici, ovako je došao iza njega. Randers je s druge strane propustio dohvatiti Ligu za prvaka i morao je odrađivati tri kruga kvalifikacija za Europsku ligu, a u prošlom kolu do 93. minute bio je na rubu ispadanja. Tek tada je stigao do gola koji ga je doveo u finale, a razočarao igrače i navijače Aarhusa. Brondby je definitivno kvalitetniji, a u oba ovosezonska međusobna dvoboja bio je uspješniji.

Prognoza: Pobjeda Brondbyja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Brondbyja 1.90, neriješeno 3.40, pobjeda Randersa 4.50

Barcelona - Joventut

Susjedski derbi u četvrtfinalu doigravanja španjolskog prvenstva. Barcelona dočekuje Joventut iz Badalone i traži pobjedu za očuvanje prednosti domaćeg parketa. Joventut je ove sezone stvorio dosta problema Barceloni, u prvom međusobnom dvoboju u prvenstvu poražen je tek nakon produžetaka s 94:92, a zatim je u drugom susretu na svom parketu bio bolji s 89:77. Obje momčadi su napadački dobre, uglavnom ubacuju preko 80 poena po susretu i očekuje se još jedan efikasan dvoboj, bez obzira što je riječ o doigravanju i pojačanim tenzijama koje doigravanje podiže. Barcelonin prosjek je ove sezone visokih 86.71 poen po susretu čime je najefikasnija momčad lige dok Joventut prosječno ubacuje 81 poen po susretu.

Prognoza: 160 ili više poena

Koeficijenti (Supersport): Manje od 160 poena 1.85, 160 ili više poena 1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!