Nogomet

Mađari odnijeli pobjedu iz Azerbajdžana, BiH jako loša u Finskoj

Mihaela Bradovski • subota, 08.06.2019.
Mađari odnijeli pobjedu iz Azerbajdžana, BiH jako loša u Finskoj
Foto: EPA

Hrvatski stručnjaci Nikola Jurčević i Robert Prosinečki upisali su poraz u susretima kvalifikacija sa svojim reprezentacijama, Prosinečki s BiH, a Jurčević s Azerbajdžanom...

Nikola Jurčević s Azerbajdžanom u hrvatskoj skupini E upisao je domaći poraz protiv Mađarske. Mađari su tako došli i do druge pobjede nakon što su svladali Hrvatsku i malo kompliciraju posao Hrvatskoj.

Mađarska je slavila 3:1, dobro je koristila svoje prilike i potvrdila je da neće biti prolaznik u ovoj skupini te se mora shvatiti ozbiljno.

Prva dva gola Mađari su postigli iz prekida, a oba puta zabio je branič RB Leipziga Willi Orban. 20 minuta prije kraja Mahir Madatov smanjio je na 2:1, ali dvije minute kasnije David Holman zabija za 3:1 na asistenciju Laszla Kleinheislera.

Vrlo lošu utakmicu odigrala je Bosna i Hercegovina koja je u Tampereu poražena od Finske s 2:0. BiH je bila praktički potpuno bezopasna i Finci su potpuno dominirali pa su mogli i uvjerljivije slaviti, a Robert Prosinečki ima dosta razloga za zabrinutost.

Krvnik Bosne i Hercegovine bio je Teemu Pukki, finski napadač koji nosi dres Norwicha, a bio je strijelac oba pogotka. Posebno impresivan bio je drugi kod kojeg je lakoćom driblingom izbacio Šunjića i zatim mirno poentirao. Amer Gojak dobio je zadnjih deset minuta.

Rusija je pregazila San Marino u svakom pogledu, a susret je završio 9:0. Čak 44 udarca na gol domaćina i nijedan gostiju, a strijelci za Rusiju bili su Artem Dzjuba četiri puta, Fjodor Smolov dvaput te po jednom Fjodor Kudrjašov i Anton Mirančuk. Michele Cevoli dodao je autogol.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:
Estonija - Sjeverna Irska 1:2 (C)
Azerbajdžan - Mađarska 1:3 (E)
Moldavija - Andora 1:0 (H)
Rusija - San Marino 9:0 (I)
Armenija - Lihtenštajn 3:0 (J)
Finska - BiH 2:0 (J)

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!