Nogomet

Francuzi stradali u Konyi, ostali favoriti odradili dobar posao

Branimir Korać • subota, 08.06.2019.
Francuzi stradali u Konyi, ostali favoriti odradili dobar posao
Foto: EPA

Za najveće iznenađenje ove subote pobrinula se Turska koja je upisala laganu pobjedu uz dosta bolju igru protiv Francuske. Ostali favoriti nisu napravili krivi korak...

Iznenađenje u Konyi, Francuska je odigrala jako lošu utakmicu i upisala gladak poraz. Rutinska pobjeda Turaka protiv svjetskih prvaka koji nisu apsolutno ništa pokazali.

Turska je odigrala dobru i borbenu utakmicu i došla je do zaslužene pobjede, a Francuzi mogu biti vrlo nezadovoljni svojim nastupom, konačnih 2:0 moglo je za njih biti u uvjerljivije.

Oba pogotka Turci su upisali u prvom poluvremenu, prvo je Kaan Ayhan zabio za 1:0, a onda je Cengiz Under povisio na 2:0.

Za razliku od Francuske, Njemačka je upisala pobjedu 2:0 u gostima kod Bjelorusije. Razlika u kvaliteti bila je osjetna i Njemačka je lakoćom stigla do pobjede uz po jedan gol u svakom poluvremenu.

Već u 13. minuti stigla je do vodstva preko Leroya Sanea, a točku na i stavio je Marco Reus u 62. minuti susreta.

Embed from Getty Images

Do pobjede se prošetala Belgija koja je u Bruxellesu svladala Kazahstan s 3:0. Lakoćom je došla do pobjede, već u prvih 15 minuta zabila je dva pogotka i nakon toga mirno dovršila posao.

Dries Mertens i Timothy Castagne bili su strijelci u ranoj fazi susreta, a za konačnih 3:0 pobrinuo se Romelu Lukaku.

Embed from Getty Images

Lagan posao imali su i Talijani koji su gostovali u Ateni i pregazili Grčku već u prvih pola sata. Samo deset minuta trebalo je Italiji da napuni mrežu Barkasa.

Nicolo Barella otvorio je golijadu u 23. minuti, Lorenzo Insigne povisio je na 2:0 u 30. minuti da bi Leonardo Bonucci zaključio priču u 33. minuti.

Embed from Getty Images

Škoti su slavili 2:1 protiv Cipra i to zahvaljujući golu u 89. minuti koji je postigao Oliver Burke. Vodila je Škotska pogotkom Andrewa Robertsona, u 87. minuti poravnao je Ioannis Kousoulos, ali kratko je trajalo zadovoljstvo Ciprana.

Embed from Getty Images

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:
Bjelorusija - Njemačka 0:2 (C)
Turska - Francuska 2:0 (H)
Belgija - Kazahstan 3:0 (I)
Škotska - Cipar 2:1 (I)
Grčka - Italija 0:3 (J)

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!