Tenis

Borna Ćorić pobjedom u tri seta otvorio sezonu na travi

Branimir Korać • srijeda, 12.06.2019.
Borna Ćorić pobjedom u tri seta otvorio sezonu na travi
Foto: EPA

Borna Ćorić prošao je u četvrtfinale turnira u Hertogenboschu pobjedom protiv Taylora Fritza. Odličan nastup Borne za prvi meč na travi i pobjeda koja se i očekivala...

Trebalo je malo vremena da Ćorić pronađe osjećaj, uđe u udarac i zaigra kako može. No kada je uhvatio ritam i počeo dobivati sve veći broj besplatnih poena.

Fritz je imao u nogama već jedan meč na travi i to se u početku osjetilo. Morao je Amerikanac odraditi prvo kolo gdje je dobio Rodionova dok je Borna bio slobodan.

U prvom setu obojica su bili dobri na svom servisu sve do same završnice kada je Ćorić prvi ušao u probleme. Fritz je kod 5:4 došao do 30:40, prvu set loptu nije iskoristio, ali zato je drugu i uzeo je prvi set.

U nastavku susreta Borna je bio bolji. U drugom setu nije dopustio Fritzu da mu uopće zaprijeti na servisu, a sam je napravio dva breaka za 6:3.

Tako je izborio treći set u kojem je poveo s 3:1, zatim spasio dvije break lopte i nakon toga otišao do pobjede.

Borna je odradio dobar meč uz pogođenih 14 as servisa i uz 69 posto ubačaja prvog servisa. Realizirao je sve tri break prilike, a Fritz je iskoristio jednu od četiri.

U četvrtfinalu Ćorića očekuje dvoboj protiv boljeg iz meča između Christiana Garina i Robina Haasea.

Hertogenbosch, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 2) - Taylor Fritz (SAD) 4:6, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!