Tenis

Borna Ćorić nije se izvukao, Mannarino ipak ide u finale Hertogenboscha

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.06.2019.
Borna Ćorić nije se izvukao, Mannarino ipak ide u finale Hertogenboscha
Foto: EPA

U nastavljenom tie-breaku trećeg seta polufinalnog dvoboja protiv Adriana Mannarina, Borna Ćorić nije uspio doći do preokreta i upisao je poraz...

Adrian Mannarino i Borna Ćorić u polufinalu turnira u Hertogenboschu nisu dovršili svoj dvoboj u subotu iako je mogao potrajati još možda nekoliko minuta. Naime u tie-breaku trećeg seta pala je kiša i meč je prekinut.

Ćorić je bio u teškoj situaciji u trećem setu, uspio se izvući, a onda u 13. igri kod zaostatka 3:2 i na servisu Mannarina meč je prekinut.

Nakon povratka na teren u nedjeljno prijepodne Mannarino je bio uspješniji, dovršio je posao i prošao u finale sa 7:4 u tie-breaku.

Mannarino je još jednom potvrdio zašto ne odgovara Ćoriću, u ranija dva međusobna dvoboja Francuz je bio uspješniji, a niz je nastavio i u trećem meču.

Borna je dobio prvi set sa 6:4 breakom u samoj završnici kod 4:4, imao je Mannarino priliku vratiti se u set, ali Ćorić je spasio 15:40 i uzeo set sa 6:4.

U drugi set Borna nije ušao dobro. Francuz je brzo stigao do vodstva 5:1, Borna je uspio vratiti jedan izgubljeni servis, ali ne više od toga i Mannarino uzima set sa 6:3.

Treći set prolazio je u znaku Mannarina koji je poveo s 5:3 i imao na Borninom servisu dvije meč lopte, nije ih iskoristio i odmah je kažnjen. Ćorić je napravio break i vratio se u meč te je set otišao u tie-break.

Tamo je otpočetka lagano kišica padala, a kod 3:2 meč je prekinut. Jutros je nastavljen i Borna se nije uspio vratiti iz zaostatka. Čak štoviše, kod 4:3 na svom servisu izgubio je oba poena i Mannarino je došao do tri meč lopte. Iskoristio je drugu i prošao u finale.

U finalu će igrati protiv Jordana Thompsona koji je jednako tako ekspresno dovršio posao protiv Richarda Gasqueta. Taj meč bio je prekinutut kod 5:3 za Thompsona u drugom setu i Australac nije dopustio preokret.

Hertogenbosch, polufinale:
Adrian Mannarino (Francuska) - Borna Ćorić (Hrvatska, 2) 4:6, 6:3, 7:6(4)
Richard Gasquet (Francuska, 8) - Jordan Thompson (Australija) 5:7, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!