Ostali sportovi

Luksemburžanka iz Dr. Časla u 56. godini na pobjedu do Olimpijskih igara

Branimir Korać • srijeda, 26.06.2019.
Luksemburžanka iz Dr. Časla u 56. godini na pobjedu do Olimpijskih igara
Foto: Pixsell

Na turniru stolnotenisačica na Europskim igrama danas su na rasporedu polufinalni dvoboji kod muškaraca i žena, Tomislav Pucar igra protiv Time Bolla svoj polufinalni dvoboj, a iako u turniru stolnotenisačica nema više hrvatskih predstavnica, također je zanimljivo...

U polufinalu turnira stolnotenisačica nalaze se četiri Azijke s europskim putovnicama. Ni Cia Lian nastupa za Luksemburg, a igrat će protiv Portugalke Yu Fu dok u drugom polufinalu Yang Xiaoxin koja nastupa pod zastavom Monaka igrat će protiv "Njemice" Han Ying.

Čak tri igračice vezane su uz hrvatskog prvaka Dr. Časla. Ni Xia Lian i sljedeće sezone nastupat će za Dr. Časl, tu će biti i Yang Xiaoxin dok će Yu Fu promijeniti klub nakon što je prošle sezone nastupala za hrvatskog prvaka.

Posebna priča je Ni Xia Lian koja je na jednu pobjedu do plasmana na Olimpijske igre gdje će biti možda i najstarija sudionica. Stolnotenisačica koja nastupa pod zastavom Luksemburga je u 56. godini života, a u Tokiju bi nastupila u 57. godini.

Sjajna Kineskinja prvo veliko odličje osvojila je još na Svjetskom prvenstvu 1983. godine nastupajući za Kinu, a za Luksemburg nastupa od 1991. godine.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!