Ostali sportovi

Strunjak nakon pobjede protiv Perua okreće se Češkoj: "Mislim da možemo lako pobijediti"

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 27.06.2019.
Strunjak nakon pobjede protiv Perua okreće se Češkoj: "Mislim da možemo lako pobijediti"
Foto: FaH

Izvrsne sportske vijesti stižu iz Južne Amerike. Hrvatske odbojkaške reprezentativke pobjedom su otvorile nastup na ovogodišnjem FIVB Challenger kupu koji se igra u peruanskom gradu Limi.

Hrvatske odbojkašice svladale su Peruanke rezultatom 3:1 (25:23, 29:25, 25:17, 31:29) i s tri boda zauzele vrh skupine A.

''Otvorili smo turnir pobjedom, to je i bilo najbitnije. Nismo pokazali igru na najboljem nivou, bilo je puno oscilacija i grešaka, ali uspjeli smo u drami u četvrtom setu na kraju pobijediti. Tri vrlo bitna boda su tu i sutra se spremamo za Češku", izjavila je nakon utakmice kapetanica Samanta Fabris koja je s 24 poena bila najučinkovitija u hrvatskoj reprezentaciji.

Upravo je Češka pobijedila Hrvatsku u finalu Europske zlatne lige igranom u subotu u Varaždinu, a hrvatski izbornik Daniele Santarelli vjeruje kako im u idućem susretu mogu uzvratiti. ''Sutra nam je vrlo važan meč s ekipom koju znamo vrlo dobro budući da smo s njima prije nekoliko dana igrali. Njihov stil igre drugačiji je nego onaj Perua, ali moramo igrati puno bolje nego u Hrvatskoj kako bismo ih pobijedili", dok je hrvatska reprezentativka Ema Strunjak dodala: ''Za Češku smo se dobro spremile i mislim da možemo lako pobijediti. Peru smo mogli pobijediti još lakše, ali imali su domaće navijače i lijepu atmosferu. Ipak, pokazali smo da kada igramo svoju igru možemo pobijediti svakoga, a to očekujem sutra protiv Češke.''

Za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Lea Deak i Karla Klarić

Na Challenger kupu natječe se šest reprezentacija s četiri kontinenta, a samo najbolja će izboriti nastup u Svjetskoj ligi nacija. Susret Češke i Hrvatske igra se 28. lipnja u 3 sata ujutro po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!