Tenis

Viktor Galović zaustavljen na korak do glavnog ždrijeba Wimbledona

Petar Jenjić • četvrtak, 27.06.2019.
Viktor Galović zaustavljen na korak do glavnog ždrijeba Wimbledona
Foto: Pixsell

Viktor Galović nije uspio izboriti glavni ždrijeb Wimbledona, a u posljednjem ga je kolu kvalifikacija porazio Amerikanac Marcos Giron...

U posljednjem, trećem kolu kvalifikacija Wimbledona poraz je upisao Viktor Galović od kojeg je bolji bio 158. igrač svijeta, Amerikanac Marcos Giron, nakon dva sata i 26 minuta igre.

Slavio je u četiri seta, bilo je 7:5, 6:2, 2:6, 6:4. Američkom tenisaču bit će ovo tek drugi nastup u glavnom ždrijebu jednog Grand Slam turnira. U prvom kolu US Opena 2014. godine porazio ga je John Isner.

U prvom setu američki je tenisač spasio jednu break loptu, a iskoristio svoju prvu, ujedno i jedinu. Bilo je to kod rezultata 5:5, nakon čega je mirno odservirao za set. Tijekom drugog seta sve je bilo izjednačeno do 2:2, a tada Giron radi dva uzastopna breaka te dolazi do vodstva 2:0.

Galović je treći set otvorio oduzetim servisom, a odmah je na isti način odgovorio njegov protivnik. Ipak, do kraja seta hrvatski je tenisač još dva puta oduzeo servis Amerikancu te smanjio zaostatak u setovima.

Međutim, bilo je to sve od hrvatskog tenisača. Odmah na početku četvrtog seta Giron radi break, a nešto kasnije spašava četiri break šanse Galovića te dolazi do glavnog ždrijeba Wimbledona.

Wimbledon, kvalifikacije:
Marcos Giron - Viktor Galović 7:5, 6:2, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!