Nogomet

Vlašić: "Koncentracija kvalitete u veznom redu reprezentacije je strašna, ali to doživljavam kao izazov"

Petar Jenjić • subota, 29.06.2019.
Vlašić: "Koncentracija kvalitete u veznom redu reprezentacije je strašna, ali to doživljavam kao izazov"
Foto: Pixsell

Igrač hrvatske reprezentacije i moskovskog CSKA Nikola Vlašić kazao je kako je konkurencija jaka u reprezentaciji, ali da se vidi kao dio standardne postave u budućnosti...

Nikola Vlašić ostat će u CSKA Moskvi, a kao razlog navodi, između ostalog, borbu za vrh i Ligu prvaka.

"Sjajan je trener i momčad je mlada koja ostaje na okupu. Cilj su borba za vrh i plasman u Ligu prvaka, prošle sezone igrali smo protiv Reala i Zenita te pokazali koliko vrijedimo."

"Uvijek sam išao dan za danom, trening za treningom. Sada sam napokon dostigao razinu i mentalnu snagu da me više ništa ne može poremetiti, osim neke ozljede. Prije su me i neke druge stvari zanimale, želio sam i izaći ponekad, nekada mi se nije treniralo, ali sad sam potpuno fokusiran na nogomet. Konkurencija me tjerala da budem bolji, kao što je koncentracija kvalitete u veznom redu reprezentacije strašna, ali to doživljavam kao izazov, kao novo dokazivanje", kaže Vlašić, prenose 24sata.

Vlašić se osvrnuo i na Europsko prvenstvo do 21 godine koje nije završilo dobro, ističući kako su svi očekivali više, žao mu je što je sve tako završilo te da je to svima bila velika škola.

U budućnosti ga, s Josipom Brekalom, vide kao glavne igrače A reprezentacije.

"Nas smo dvojica već bili na okupljanjima A reprezentacije, znali smo da će od nas i očekivati najviše. Ne sviđa mi se što se igra secira, traže krivci i napadaju igrači. Jedan igrač ne može dobiti utakmicu pa ni Messi. Očekujem da ću standardno igrati za A reprezentaciju, uvijek težim boljem i višem. Konkurencija je jaka, u veznom redu igraju svjetske klase, ali neće igrati još dugo. Čeka nas smjena generacije i ne krijem da se vidim u standardnoj postavi. Želim igrati i osjetiti zajedništvo i ponos koji su doživjeli stariji igrači nakon Rusije", dodao je hrvatski nogometaš za 24sata.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!