Nogomet

Javier Aguirre dobio otkaz nakon ispadanja Egipta, ostavku podnio i predsjednik Saveza

Branimir Korać • nedjelja, 07.07.2019.
Javier Aguirre dobio otkaz nakon ispadanja Egipta, ostavku podnio i predsjednik Saveza
Foto: EPA

Egipćani su ispali s Afričkog kupa nacija porazom od Južne Afrike 1:0 u osmini finala, a to je za sobom povuklo posljedice. Izbornik Javier Aguirre dobio je otkaz, a ostavku je podnio i predsjednik Saveza...

Egipat je neočekivano završio put na Afričkom kupu nacija već u osmini finala i to porazom 1:0 od Južne Afrike. Od početka turnira Egipćani nisu izgledali najuvjerljivije, ali na krilima navijača bilježili su dobar rezultat i ostajali među glavnim kandidatima za naslov prvaka Afrike.

No, onda je uslijedio dvoboj s hrabrom Južnom Afrikom koja je fantastičnim pogotkom iz akcije koja bi se trebala prikazivati u školama kako se odrađuje kontra, stigla do pobjede i prolaza u četvrtfinale.

Nakon susreta predsjednik Egipatskog nogometnog saveza Hany Abo Rida podnio je ostavku i ustvrdio kako je to bila moralna obaveza.

Nije samo on otišao, otišao je i izbornik Javier Aguirre koji je imao ugovor još tri godine, ali je dobio otkaz. Na klupi je naslijedio Hectora Cupera i nije dobro obavio posao.

"Naravno da sam odgovoran. Utakmica je bila otvorena za obje momčadi, prilika je bilo na obje strane, a jedina razlika bio je taj gol Južne Afrike", izjavio je Aguirre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!