Tenis

Jarry i Londero bez problema ušli u finale Bastada

Jan Šneler • subota, 20.07.2019.
Jarry i Londero bez problema ušli u finale Bastada
Foto: EPA

Polufinalni susreti na ATP turniru u švedskom Bastadu nisu bili pretjerano uzbudljivi te su Nicolas Jarry i Juan Londero glatko prošli u finale...

Svega 67 i 91 minutu trajali su polufinalni mečevi na ATP turniru u Bastadu. Peti nositelj Nicolas Jarry i šesti nositelj Juan Londero bez većih problema svladali su Federica Delbonisa i Alberta Ramos-Vinolasa.

U prvom setu Delbonis je dobro parirao Čileancu, imao čak dvije break prilike u sedmom gemu, ali nije uspio oduzeti servis. Jarry se uspješno obranio i već u sljedećem gemu došao do breaka koji mu je omogućio da mirnim servisom osvoji prvi set i optimistično uđe u drugi.

Jarry je vrlo brzo nakon svega tri gema igre došao do dva breaka i stekao veliku prednost nad Delbonisom. Argentinac se uspio nakratko vratiti u četvrtom gemu, oduzeti servis Čileancu, ali bilo je to kratkog trajanja jer je Jarry novim breakom potpuno riješio pitanje pobjednika meča.

Meč Londera i Ramos-Vinolasa krenuo je vrlo uzbudljivo. Španjolac je prvi došao do breaka, no Londero odmah uzvraća. Ramos-Vinolas imao je još tri break prilike u nastavku seta, ali Argentinac je sve obranio. Konačno, u osmom gemu Londero dolazi do drugog breaka i finišira set sa 6:3.

Londero je u drugom setu imao puno lakši posao. Jedan break u trećem gemu bio je dovoljan. Ramos-Vinolas više nije opasnije napao servis Argentinca i Londero je zasluženo ušao u finale.

ATP Bastada, polufinale:
Nicolas Jarry (ČIL, 5) - Federico Delbonis (ARG) 6:3 6:2
Juan Londero (ARG, 6) - Albert Ramos-Vinolas (ŠPA) 6:3 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!