Košarka

Predsjednik Panathinaikosa: "Da Spanoulis nije otišao u Olympiakos, nikada ne bi bio prvak Europe"

Petar Jenjić • nedjelja, 21.07.2019.
Predsjednik Panathinaikosa: "Da Spanoulis nije otišao u Olympiakos, nikada ne bi bio prvak Europe"
Foto: EPA

Predsjednik Panathinaikosa i generalni direktor Manos Papadopoulos kazao je kako njihov najveći rival Olympiakos nikada ne bi bio prvak Europe da za njih ne igra Vassilis Spanoulis...

Vassilis Spanoulis stigao je u redove Olympiakosa 2010. godine kao slobodan igrač iz Panathinakosa, najvećeg rivala. 2012. i 2013. godine osvojio je Euroligu, a 2012., 2015. i 2016. godine bili su prvaci Grčke.

Jedan od glavnih razloga takvog uspjeha jest dolazak upravo Spanoulisa, tvrdi predsjednik Panathinaikosa Manos Papadopoulos.

Uz Spanoulisa spomenuo je i Litavca Ramunasa Šiškauskasa koji je 2007. godine otišao u CSKA Moskvu, a dvije godine kasnije u finalu Eurolige bio poražen upravo od nekadašnjeg kluba.

"Za mene su najveće pogreške dva igrača. Jedan od njih Ramunas Šiškauskas. Da je on ostao u Panathinaikosu, vjerujem kako bi osvojili još tri Eurolige zaredom. Zamijenio ga je Šaras koji je jedan od najboljih europskih igrača ikada. Drugi je očito Spanoulis koji je otišao u Olympiakos. Da nije otišao u Olympiakos, nikada ne bi bili prvaci Europe, u tom sam siguran, čak i da ulože 100 milijuna godišnje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!