Vodeni sportovi

Ana Herceg i Bruno Blašković daleko od polufinala Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • petak, 26.07.2019.
Ana Herceg i Bruno Blašković daleko od polufinala Svjetskog prvenstva
Foto: Pixsell

Dvoje hrvatskih plivača nastupilo je u noćašnjim kvalifikacijama na 50 slobodno i 200 leđno, ali nisu uspjeli ući u polufinale...

Ana Herceg i Bruno Blašković nisu uspjeli isplivati svoja najbolja vremena i ući u polufinale Svjetskog prvenstva. Oboje su isplivali vremena koja su ispod očekivane razine te nisu dohvatili polufinale.

Herceg je na 200 leđno završila na 33. mjestu od 42 plivačice koje su nastupile, Herceg je isplivala 2:16.29 što je sekundu i pol bilo sporije od njenog najboljeg vremena.

Za prolazak u polufinale trebala je isplivati na granici 2:11 što je u ovom trenutku ipak previsoka zadaća za mladu hrvatsku plivačicu.

Najbolje vrijeme kvalifikacija ostvarila je Amerikanka Regan Smith koja je isplivala 2:06.01 čime je popravila svjetsku juniorski rekord, a drugoplasirana Kattinka Hosszu imala je dvije i pol sekunde sporije vrijeme.

Prema rezultatu s kojim je došao u Južnu Koreju, Bruno Blašković mogao je čak do polufinala jer s prijavljenih 22.06 završio bi kvalifikacije kao 12. Ovako je isplivao tek 22.55 što mu je donijelo 33. mjesto.

Najbrži je bio Caeleb Dressel iz SAD-a s 21.49.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!