Nogomet

Kutak za kladioničare: Bit će golova u Moskvi i u Beču, Genk će krenuti u prvenstvo pobjedom

Branimir Korać • petak, 26.07.2019.
Kutak za kladioničare: Bit će golova u Moskvi i u Beču, Genk će krenuti u prvenstvo pobjedom
Foto: EPA

Vraćaju nam se još neke nogometne lige pa tako danas počinje prvenstvena sezona i u Belgiji i Austriji gdje bi prvi susreti prvog kola trebali iti efikasniji. Golove očekujemo i u Moskvi te se nadamo ugodnom i efikasnom petku...

Genk - Kortrijk

U prvom kolu belgijskog prvenstva Genk dočekuje Kortrijk i očekuje puni plijen. Aktualni belgijski prvak već je osvojio jedan trofej nakon što je osvojio Superkup i to glatkom pobjedom protiv Mechelena 3:0. Kortrijk je znatno zahtjevniji protivnik i Genku neće biti lako, ali je ipak kvalitetniji i na svom travnjaku morao bi slaviti. Za očekivati je efikasnu utakmicu, od 1998. godine samo jednom je dvoboj između Genka i Kortrijka okončan bez pogodaka, a prošle sezone oba međusobna dvoboja okončana su remijem, 3:3 u Kortrijku te 1:1 u Genku. U pripremnom dijelu Genk je izgledao vrlo dobro, upisao je pet pobjeda i samo jedan poraz, a snagu je osjetila i Lokomotiva koja je svladana s 3:0. Kortrijk je tijekom priprema imao dva poraza i dva remija uz pet pobjeda.

Prognoza: Pobjeda Genka

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Genka 1.55, neriješeno 4.30, pobjeda Kortrijka 8.30

Dinamo Moskva - Ural

U trećem kolu ruskog prvenstva moskovski Dinamo dočekuje najefikasniju momčad dosadašnjeg dijela sezone Ural iz Jekaterinburga. Naravno, teško je za očekivati da će Ural i na kraju sezone biti najefikasniji i da će i dalje zabijati tri gola po susretu. U prva dva kola slavio je 3:2 protiv Ufe te 3:0 protiv Ahmata dok je moskovski Dinama kod Arsenala iz Tule remizirao 1:1 pa izgubio kod kuće od Rubina iz Kazanja s 1:0. Moskovljani su blagi favoriti u ovom susretu, u prva dva kola imali su dosta problema s efikasnosti, a u ovom susretu puno se očekuje od Joaozinha i Cardosa koji su dosad dobro odigrali, a za odličnu ocjenu nedostaje pogodak. Ural je pokazao kako nema problema s efikasnosti i u ovom susretu vjerujemo kako će i jedni i drugi doći do pogotka.

Prognoza: Oba daju gola

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 2.10, jedan ili oba ne daju gol 1.65

Rapid - RB Salzburg

Bečki Rapid u prvom kolu austrijskog prvenstva odmah ima najteži mogući posao, na svom stadionu dočekuje aktualnog prvaka Red Bull Salzburg. I Rapid i Red Bull igraju otvoreno te se može očekivati dosta pogodaka. Gosti iz Salzburga su favoriti u ovom susretu, međutim Rapid u ovu sezonu ulazi s ambicijom približiti se Red Bull Salzburgu i zakomplicirati mu borbu za naslov prvaka. Već prvo kolo pokazat će je li to moguće. Bit će to druga službena ovosezonska utakmica za ove momčadi, već su odradile prvi posao u Kupu te upisali pobjede protiv niželigaša. Rapid je tu postigao čak devet pogodaka, a Red Bull Salzburg dva manje.

Prognoza: Oba daju gola

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 1.65, jedan ili oba ne daju gol 2.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zmazek26.07.2019. u 14:38
    Moja 3 para danas su Genk 1 Wil i Grasshoppers oba daju Schweinfurt 2
    Zmazek