Košarka

Hrvatska reprezentacija do 18 godina u puno boljem izdanju, Španjolska ipak slavila

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.07.2019.
Hrvatska reprezentacija do 18 godina u puno boljem izdanju, Španjolska ipak slavila
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina upisala je poraz u trećem kolu Europskog prvenstva u Grčkoj. Nakon teške blamaže protiv Nizozemske, odigran je puno bolji susret protiv Španjolske, no svejedno je upisan poraz 82:75...

Hrvatska je upisala poraz u trećem kolu grupne faze Europskog prvenstva do 18 godina, ali je prikazala dosad najbolju igru. Teško se može išta zamjeriti nastupu protiv Španjolske koja je kvalitetnija, ali Hrvatska se borila, dok je imala snage i vodila, ali u zadnjih deset minuta više nije bilo snage, koncentracija je pala i Španjolska je okrenula rezultat.

Sjajnu utakmicu odradili su Sandro Rašić i Roko Škarica. Rašić je punio španjolski koš dok je Škarica dosta dobro dirigirao igrom. Rašić je osim toga susret završio bez ijedne izgubljene lopte s 34 poena i šutom od 62 posto iz igre.

Za razliku od susreta s Nizozemskom u kojem se Hrvatska raspala i prije nego se igra razbuktala, ovdje je dugo bila u egalu i onda preuzela vodstvo. Konstantno je držala Španjolce na odstojanju, no u završnici treće dionice ipak se počeo osjećati pad da bi u zadnjoj dionici susret ipak potpuno otišao na španjolsku stranu.

U napadu je bilo sve više problema, Španjolci su zatvorili Rašića, Rudan je imao problema s osobnim pogreškama i u završnici susreta Španjolska se ipak odvojila.

U zadnje četiri minute presudila je mini serija Španjolske koja se odvojila na 78:71, Hrvatska je došla do 78:75, ali bliže nije uspjela. Pau Carreno s linije slobodnih bacanja 23 sekunde prije kraja zaključio je priču.

Španjolci su slavili 82:75 i sljedeću fazu natjecanja odlaze s prvog mjesta. U osmini finala Hrvatsku čeka jako težak dvoboj protiv Francuske koja je izdominirala u svojoj skupini i sve je svladala s dvoznamenkastom razlikom. Posebno dojmljiva bila je protiv Grčke koju je pregazila 80:55.

Protiv Španjolske Rašić je ubacio 34 poena uz sedam skokova, a Škarica je dodao 15 poena uz pet asistencija. Kod Španjolske fizički nadmoćni Usman Garuba ubacio je 17 poena uz 12 skokova.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!