Ostali sportovi

Na današnji dan: Zlatni bod vrijedan brončane medalje

Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2019.
Na današnji dan: Zlatni bod vrijedan brončane medalje
Foto: FaH

Lucija Zaninović na današnji je dan 2012. godine osvojila brončanu medalju u kategoriji do 49 kilograma, zlatnim bodom protiv Jannet Alegrie Pene...

Na današnji dan, na Olimpijskim igrama u Londonu, Lucija Zaninović osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 49 kilograma. Put do medalje bio je jako dugačak, ali u konačnici se itekako isplatio. Bila je to četvrta medalja za Hrvatsku na spomenutim Olimpijskim igrama, a prva brončanog sjaja.

U ranijim fazama natjecanja Lucija nije imala prevelikih problema. Prvo je porazila predstavnicu Centralnoafričke Republike Seulki Kang, a u četvrtfinalu i Argentinku Carol Lopez Rodriguez s ukupni 13:4.

Polufinalni meč donio je ipak previsoku prepreku. Na drugoj strani stajala je tada aktualna olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja Jingyu Wu. U konačnici je slavila s 19:7 te prošla u finale.

U borbi za treće mjesto na drugoj je strani stajala Jannet Alegria Pena koja je bolje krenula u meč i povela s 1:0. Zaninović je izjednačila, ali njena protivnica iskoristila je nervozu hrvatske natjecateljice te povela s 4:1.

Međutim, druga je runda u potpunosti pripala Luciji koja je poravnala na 4:4, a taj je rezultat stajao sve do pred odlučujuće dvije minute. Zaninović je povela, ali smo ipak gledali dodatnu rundu jer je Pena uspjela izjednačiti.

Borilo se do zlatnog boda, do kojeg je prva ipak uspjela doći hrvatska predstavnice koja se okitila broncom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!