Ostali sportovi

Habazin: "Nije me posrećilo da se rodim u nekoj normalnoj zemlji koja će znati cijeniti rezultat"

Branimir Korać • petak, 09.08.2019.
Habazin: "Nije me posrećilo da se rodim u nekoj normalnoj zemlji koja će znati cijeniti rezultat"
Foto: FaH

5. listopada ove godine Ivana Habazin ulazi u ring protiv Claresse Shields, jedne od najboljih boksačica svih vremena. Ivana se priprema za taj dvoboj, a putem društvenih mreža izrazila je veliko razočaranje nedostatkom podrške u njezinoj domovini...

"Od ovog do ovog bio je dalek i mukotrpan put. Mislila sam da neću ništa reći, ali toliko mi je došlo poruka ovih zadnjih mjeseci i zadnja 24 sata da jednostavno moram.

Prvo, hvala svima na iskrenoj podršci.

Drugo, izrazito mi je drago što mi takozvani prijatelji kažu sretno i vjerujemo u tebe, a znam da lažu i misle da ću izgubiti, kao i ostalih 99 posto svijeta. Hvala i vama na tome.

Treće, žalosno je s moje perspektive da ja nisam u poziciji Claresse Shields. A zašto je to žalosno? Zato jer nažalost nije me posrećilo da se rodim u nekoj normalnoj zemlji koja će znati cijeniti rezultat. Žalosno je da se moje protivnice uvijek podcjenjuju. Vjerujte mi, svatko tko stane u ring zaslužuje poštovanje, a ja osobno mislim da su borci sa lošim skorom bolji i hrabriji borci od mene. Žalosno je da imam dvije svjetske titule u dvije težinske kategorije i da ću boksati za treću svjetsku titulu u trećoj težinskoj kategoriji protiv kako svi nazivaju najbolje ikad i da ja s te pozicije opet moram moljakati da se neke stvari olakšaju kako bih ipak mogla pobijediti jer možda na konto ipak nekih rezultata nešto i zaslužujem od ove Hrvatske koju ću nažalost opet predstavljati na velikom eventu. No, odgovor je opet morao biti negativan. I onda me pitate zašto nisam u Hrvatskoj?!

Zar mislite da je svjetski prvak postati samo tako? Da je do pozicije za svjetsku titulu doći samo tako? Možda je lakše postati svjetski prvak nego to održati, a pogotovo to održati i izboriti iz pozicije bez TV, bez promotora, bez prave logistike. Utoliko ipak ova šansa puno više vrijedi nego što to doživljavaju kod nas. I hvala svima onima koji su me odbili xy puta krenuvši od institucija, a koliko ih je samo bilo što su obećali da je riješeno, sva sreća pa sam znala da seru i da sam nastavila dalje ne okrećući se nazad.

Četvrto, pravu istinu znaju samo oni ljudi koji su sa mnom i znaju što se događalo, a u 48h stvari se promijene 25 puta. I hvala im na tome što su iskreno uz mene, a nemaju ama baš nikakve koristi.

Peto, za kraj samo želim reći da je ovo moj život, moj izbor, moj san, pobijedila ili izgubila samo je moja stvar i nije me briga, ali iskreno, nije me briga što će tko reći bilo dobro ili loše jer ja imam svoj film i svoj stav, a ovo medijsko nužno zlo je neophodno kad već imaš neki rezultat, pa onda isto tako bilo je neophodno da se izrazim na ovakav način.

I nemojte me bombardirati porukama jer nemam vremena za odgovaranje, od srca vam zahvaljujem na svakoj napisanoj poruci i unaprijed ¦?

Idući tjedan će biti presica i nakon toga fokus je samo na meču.

Hvala svim sponzorima koji su mi ipak malo olakšali u nadi da ću ostvariti ovaj cilj!!

I još samo jedna poruka... Čovjek koji nema što izgubiti je najopasniji čovjek, a ja nemam što za izgubiti!!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!