Nogomet

Vukojević: "Vinkovci imaju posebno mjesto u mom životu, prvi put ću voditi samostalno momčad"

Branimir Korać • utorak, 20.08.2019.
Vukojević: "Vinkovci imaju posebno mjesto u mom životu, prvi put ću voditi samostalno momčad"
Foto: Pixsell

Ognjen Vukojević na klupi hrvatske reprezentacije do 20 godina prvi put sjedit će u Vinkvcima gdje će Hrvatska igrati revijalnu utakmivu protiv Cibalije...

Vinkovci su zauvijek u lijepom sjećanju Ognjenu Vukojeviću, izborniku reprezentacije do 20 godina i bivšem hrvatskom reprezentativcu.

"U Vinkovcima sam zabio prvi prvoligaški gol. Opalio sam s 35 metara i lopta je završila u mreži. Bio sam sretan kao malo dijete", kaže Vukojević za Sportske novosti prisjećajući se svog prvog gola u dresu Slaven Belupa u remiju 1:1 protiv Cibalije.

Nakon što je tamo zabio svoj prvi prvoligaški pogodak, sada će debitirati kao izbornik. Hrvatska reprezentacija do 20 godina igrat će protiv Cibalije revijalnu utakmicu povodom 100 godina postojanja Cibalije.

"Vinkovci tako imaju posebno mjesto u mom životu, prvi ću put voditi samostalno momčad. Ovo nam je prva zajednička reprezentativna akcija, a ovdje nam nedostaje desetak igrača. Kako ovo nije Fifin termin, klubovi nisu pustili igrače poput Kotarskog, Palaverse, Ljubičića, ali zato nam je Fiorentina bez problema pustila Hanuljaka. Neće biti niti nekih naših prvoligaških igrača poput Dolčeka, Čoline, Čužea, a u razgovoru s Riječanima odlučili smo da je ipak bolje da ne dovlačimo i Pandura, Bušnju, Vuka i Smolčića. Početkom rujna je Fifin termin, tu ćemo 6. rujna igrati s Francuskom u Zagrebu, a prije toga 2. rujna igramo protiv ZNS-a."

Ovdje će imati priliku isprobati neka nova imena.

"Bit će ovo dobar ispit za igrače sa šireg popisa, a okosnicu momčadi čine igrači drugih momčadi Dinama, Hajduka i Osijeka, to su redom igrači koji igraju Drugu HNL. Želimo im dati do znanja da ih pratimo."

Susret je na rasporedu večeras od 20 sati.

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!