Nogomet

Sportnetova najava: Primorac se nada prvoligašima, BSK se vadi za sramotan nastup u Osijeku

Branimir Korać • utorak, 27.08.2019.
Sportnetova najava: Primorac se nada prvoligašima, BSK se vadi za sramotan nastup u Osijeku
Foto: Pixsell

U jednom od zanimljivijih dvoboja prvog kola Kupa sastaju se u Biogradu domaći trećeligaš Primorac i drugoligaš BSK iz Bijelog Brda...

Gostovanje u Biogradu nije baš najjednostavnije, motivirani domaćin sposoban je stvoriti probleme i učinit će sve da dođe do iznenađenja. Nakon što je nekoliko godina zaredom ispadao u ovoj fazi natjecanja, prošle godine je svladao Zagoru s 3:1 i nakon toga ugostio Lokomotivu. Sjećaju se Lokosi kako su se ovdje namučili i slavili s tijesnih 1:0.

Dvoboj protiv BSK-a ujedno će i pokazati treneru domaćina Jugi Dominisu gdje se njegova momčad trenutno nalazi i koliko se dobrog posla odradilo na pripremama. Naime Primorac još nema nijednu službenu utakmicu ove sezone, prvenstvo mu kreće idućeg vikenda i ovo mu je prvi pravi ispit.

"Spremali smo se za ovaj susret, imamo puni respekt prema našem drugoligaškom protivniku bez obzira na zadnji kiks. Prava su momčad i tako ćemo se pripremati, maksimalno ozbiljno i motivirano. Probat ćemo pobijediti jer bi za nas to bilo i financijski dobro s obzirom da bi dobili nekog prvoligaša", kaže Dominis za Sportnet.

Primorac u ovaj susret ulazi u ponešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu i ovo će biti ispit i za nove mlađe igrače koji su se pridružili klubu.

"Uoči ovog dvoboja imamo problema s ozljedom jednog od važnijih igrača, ali nadamo se da ćemo to sanirati. Odigrali smo šest pripremnih utakmica, ovo nam je prva službena i sada smo nešto mlađa momčad jer nam je otišlo 6-7 igrača, a neki mlađi su tu. Još nismo sto posto uigrani, naravno."

BSK u najgorem mogućem trenutku za sebe dolazi u Biograd. Ulazak u sezonu nije bio dobar, upisan je poraz u prvom kolu Druge HNL protiv Rudeša u Bijelom Brdu, a zatim u ponedjeljak i vrlo težak poraz u drugom kolu protiv Osijeka II čak 6:0.

Naravno, s fizičke strane nemoguće je očekivati da će BSK biti u idealnom stanju, a da ne govorimo s psihološke jer nije lako oporaviti se od ovog poraza. Stoga ne čudi što trener Denis Krstanović prebacuje ulogu favorita na stranu Primorca.

"Nakon tog poraza od Osijeka nije lako krenuti na put pa svega 48 sati kasnije igrati protiv vrlo dobrog domaćina. Imamo informacije o Primorcu, znamo da je dobra momčad i stalno pri vrhu lige i u ovom slučaju moramo prepustiti ulogu favorita domaćinu", ističe Krstanović za Sportnet.

Međutim Krstanović je svjestan kako loš ulazak u prvenstvo traži vađenje u Kupu bez obzira na sve što ide protiv BSK-a.

"Sve je jasno u kakvoj smo situaciji i koliko je teško oporaviti se, ali nakon ovakve igre protiv Osijeka bilo bi sramotno na išta se vaditi.Moramo uvažavajući sve zapeti i probati na neki način izboriti prolaz dalje. Iako trebala bi nam fina serija pobjeda da ublažimo taj poraz od 6:0 u Osijeku", ističe trener BSK-a.

U svakom slučaju u Biogradu nas očekuje zanimljiv dvoboj, a on je na rasporedu u srijedu od 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!