Ostali sportovi

Mladostaši svladali Ljubljanu na otvaranju nove ragbijaške sezone

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 15.09.2019.
Mladostaši svladali Ljubljanu na otvaranju nove ragbijaške sezone

Pobjedom Mladosti nad slovenskim prvakom Ljubljanom u proširenom Prvenstvu Hrvatske i službeno je otvorena nova ragbijaška sezona. Ostali hrvatski klubovi na teren izlaze sljedeće subote...

Iza nas je jedno od najnapetijih Prvenstava Hrvatske ikad – Mladost već nekoliko sezona lovi naslov te s trona pokušava svrgnuti vječnog prvaka Nadu, a već drugu godinu zaredom pobjednički pehar joj je izmaknuo za dlaku.

Nada je kao drugoplasirana u velikom finalu došla do pobjede i podignula svoj 17. pehar prvaka u nizu. Istim zanimljivostima nadamo se i ove sezone, a uz standardne pretendente na naslov, ovdje je i uvijek odlični Sinj te dosadašnji autsajder Zagreb, koji je ove godine, uz svoje odlične mlade igrače i novog trenera–igrača, hrvatskog reprezentativca Jasona Newtona, doveo još nekoliko pojačanja. Zagrebove ciljeve najbolje pokazuje i pripremna utakmica protiv Nade, koju je, nakon odlične igre, izgubio tek u posljednjim sekundama.

U subotnjem prvom kolu proširenog prvenstva, Mladost je na Savi s 51:26 svladala Ljubljanu, koja je tako poslužila kao odlična provjera za drugo kolo. Sljedeće subote Mladostaši putuju u goste Nadi u Split, gdje nas na samom početku natjecanja već čeka veliki dvoboj. U drugoj utakmici kola, Sinjani dočekuju Zagreb.

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!