Košarka

Šarić o reprezentaciji: "Tko bude zdrav i slobodan, tko bude želio, taj će doći na okupljanje"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.09.2019.
Šarić o reprezentaciji: "Tko bude zdrav i slobodan, tko bude želio, taj će doći na okupljanje"
Foto: FaH

U razgovoru za 24 sata, Dario Šarić osvrnuo se na dolazak u Phoenix Sunse, prvo slobodno ljeto nakon deset godina, reprezentaciju i netom završeno Svjetsko prvenstvo...

Dario Šarić imao je slobodno ljeto koje je iskoristio na najbolji mogući način, a sada se sprema za novu sezonu.

"Ovo mi je bilo prvo slobodno ljeto u zadnjih deset godina, dobro sam se odmorio i zaliječio, posložio stvari u glavi pa posvetio treninzima s mojim "šibenskim stožerom": Brankom Klisovićem, Matom Psarićem i Krešom Baljkasom. Bilo je svega, od nogometa, plivanja, trčanja do naravno košarke. Obitelj Stojanović dala mi je na raspolaganje dvoranu i na tome sam zahvalan. Osjećam se spremnim za sezonu, krajem tjedna putujem u SAD gdje ću se priključiti momčad i odraditi predsezonske utakmice."

Phoenix Sunsi bit će drugačija momčad nego je to bilo prošle sezone.

"Ovo može ispasti kao dobra priča. Stigao je novi stručni stožer, dovedeni su neki novi igrači kao Ricky Rubio, Aron Baynes, Frank Kaminsky. Kelly Oubre potpisao je novi ugovor. Ne možemo najavljivati mjesto u doigravanju, nova smo momčad, ali da ćemo biti momčad koja će igrati važnu ulogu i imati bolju statistiku, to sigurno. Znam što od mene očekuje trener i kakvi su mu planovi te zbog toga na novu sezonu gledam pozitivno."

Hrvatski košarkaš jako se dobro sjećao svoje razmjene u Minnesota Timberwolvese, no ističe kako je NBA liga specifična. Jedan dan si u jednom gradu, a već sljedeći u drugom gdje te čeka novi život. Dodao je kako se čuo i s Draganom Benderom nakon što je saznao da odlazi u Sunse.

Isto tako, čini se kako bi i drugi hrvatski košarkaši mogli imati bolje sezone.

"Teško je govoriti u ime drugih, ali ovako na papiru, svima bi se trebale otvoriti bolje opcije nego lani. Od Bojana koji je dobio zasluženi status u novom klubu, preko Ivice čija će se momčad boriti za doigravanje, do svih nas ostalih. Nadam se da će nam se želje ostvariti."

Hrvatsku sljedeće ljeto čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Tko bude zdrav i slobodan, tko bude želio, taj će doći na okupljanje. Sada je rano govoriti o detaljima. Uvijek sam se odazivao i uvijek ću se odazivati. U korektnim sam odnosima i sa svim suigračima iz reprezentacije, kada igramo međusobno utakmice čujemo se i vidimo, odemo i na večeri. No, svatko vodi brigu o svojoj karijeri i nema smisla bilo što drugima sugerirati", nastavio je Dario u razgovoru za 24 sata.

Svjetsko je prvenstvo pozornije pratio od drugog kruga.

"Utakmice su u poslijepodnevnim terminima, oko ručka kada se uglavnom odmaram. Što reći, jako puno iznenađenja, prije svega ispadanje Srbije i SAD-a. Međutim, tko može reći da Španjolska, Argentina ili Francuska nisu odlične momčadi. U košarci ne pobjeđuje uvijek onaj tko je favorit na papiru."

Dosta igrača u NBA ligi ovog je ljeta promijenilo klubove, a teško je istaknuti jednog favorita.

"To mi je čudno, da ne kažem i glupo, kada se par igrača dogovori i ode u isti klub te pokušaju osvojiti naslov. No, svatko želi igrati s najboljima i osvojiti naslov, a NBA pravila im dopuštaju. Oni koji si to mogu priuštiti, to i naprave. Mi ostali borimo se za sebe. Vidjet ćemo kako će se posložiti. Kawhi je odigrao odličnu sezone, a ako uzme naslov i ove godine, ulazi u legendu. Mogao bi, jer je i Paul George sjajan igrač. Bit će velika gužva na Zapadu za doigravanje, Houston s Westbrookom, hoće li LeBron i s 35 godina nositi ekipu na leđima i igrati po 40 minuta. Na Istoku će biti nešto lakše, vidjet ćemo kada će se Durant oporaviti, Boston je uvijek jak, a tu je i Toronto."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!