Ostali sportovi

Derbi Nade i Mladosti na početku Prvenstva Hrvatske u ragbiju

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 20.09.2019.
Derbi Nade i Mladosti na početku Prvenstva Hrvatske u ragbiju

Paralelno s početkom Svjetskog prvenstva u ragbiju, uz Olimpijske igre i nogometno SP najgledanijeg sportskog događaja na svijetu, koji se od danas do 2. studenog održava u Japanu, kod nas kreće borba za naslov hrvatskog prvaka.

Pobjedom Mladosti nad Ljubljanom prošlog je vikenda otvoreno prošireno Prvenstvo Hrvatske, a u prvom susretu hrvatskih klubova odmah ćemo gledati i naš najveći derbi, utakmicu vječnih rivala Nade i Mladosti.

U subotu u 16 sati na teren Starog placa tako će istrčati prošlogodišnji prvak i doprvak, a kako je ovaj susret uvijek veliki mamac za sve ljubitelje ragbija, isto se očekuje i ovaj put, kada na početku sezone još ne znamo pravu snagu ekipa. Nadu su napustili kapetan Čorić i dokapetan Rosso, što će braniteljima naslova biti veliki hendikep, dok su se u momčad vratili reprezentativci Miljak i Perlain. Mladost s druge strane nema nekih većih promjena te se nakon dva uzastopna poraza u finalima prvenstva, sprema u novi pokušaj lova na titulu.

U sjeni derbija, pomalo nezasluženo se našla druga utakmica kola, ona između Sinja i Zagreba. Ono što bi do ove godine bila sigurna pobjeda Sinjana te bi malo tko stavio na slavlje gostiju, sada je napeto isčekivani dvoboj gdje ćemo na jednoj strani gledati već godinama odlične domaćine, a na drugoj donedavne autsajdere i posljednju momčad lige, sada pojačanu novim trenerom – igračem, hrvatskim reprezentativcem Jasonom Newtonom, koji igru Zagreba gradi oko svojih mladih igrača te još dvojice novih i nešto iskusnijih, iz Argentine i Fidžija. Zagrebov napredak najbolje pokazuje pripremni susret s velikom Nadom, gdje su Splićani sve do kraja susreta bili u rezultatskom zaostatku, da bi do pobjede došli tek u posljednjim sekundama.

Subota, 21.9.2019., 16 h

Nada - Mladost

Stari plac, Split

Sinj - Zagreb

SC Ivan Poljak Sokol i Andrija Alčić, Sinj

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!