Košarka

Tomić s Barcelonom ušao u finale, nemilosrdni Real uništio domaćina ACB Superkupa

Matej Kačan • subota, 21.09.2019.
Tomić s Barcelonom ušao u finale, nemilosrdni Real uništio domaćina ACB Superkupa
Foto: EPA

Klupska natjecateljska sezona počela je u španjolskoj košarci. Prvo natjecanje u kalendaru je Superkup na kojem sudjeluju četiri ekipe. Uz domaćina Fuenlabradu tu su još Valencia te stari rivali Barcelona i Real Madrid...

Ždrijeb ACB Superkupa je kao nositelje u polufinalu postavio ligaške prvake Real te pobjednika kupa Barcelonu, dok su Valencia i Fuenlabrada u kojoj je donedavno igrao umirovljeni hrvatski košarkaš Marko Popović postavljeni kao nenositelji. Kuglice su odlučile da snage odmjere Valencia i Barcelona te Real i domaćin.

Prva utakmica donijela je izjednačen dvoboj dva europska teškaša. Naime, Valencia je trenutni pobjednik Ulebovog Eurokupa, dok se Barcelonin renome ne treba niti isticati. Susret je bio izjednačen sve do posljednje četvrtine kada Barca prelama susret u svoju korist i odlazi do 71:65 pobjede.

Barcelonu su predvodili Higgins s 15 poena te novopridošlo NBA pojačanje Nikola Mirotić s 14 ubačaja, dok je hrvatski centar Ante Tomić upisao tri poena i pet skokova za nešto manje od 19 minuta na parketu kao kapetan Barcelone. Kod poraženih je prednjačio srpski šuter Vanja Marinković sa 17 koševa.

Fuenlabrada koja je organizator ovog turnira je još na ljeto priredila oproštajnu svečanost za zadarskog beka Marka Popovića koji je postao svojevrsna legenda kluba, a ovom prilikom su za njega dizajnirali poseban dres ukrašen hrvatskim kvadratićima. Za svečanosti ipak nisu marili igrači madridskog Reala koji su neumoljivo i ravnomjerno trpali koš domaćina od samog početka pa do kraja susreta. Na kraju je semafor stao na ogromnih 55 razlike za konačnih 116:61.

Madriđane je predvodio sjajni šuter Carroll s 18 koševa dok je Argentinac Facundo Campazzo nastavio sjajnu formu sa Svjetskog prvenstva upisavši 12 poena uz devet asistencija. Kada izgubite s 55 razlike nitko od vas se ne može nazvati najboljim, no najpristojnije brojke je kod domaćina upisao Egidijus Mockevičius s osam poena i 12 skokova.

Finale Superkupa u kojem ćemo gledati košarkaši El Clasico na rasporedu je u nedjelju.

Španjolska, ACB Superkup:
Barcelona Lassa - Valencia 71:65
Fuenlabrada - Real Madrid 61:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!