Tenis

Ipak bez polufinala: Prva igračica svijeta u tri seta svladala Petru Martić

Petar Jenjić • četvrtak, 26.09.2019.
Ipak bez polufinala: Prva igračica svijeta u tri seta svladala Petru Martić
Foto: EPA

Petra Martić nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turniru u Wuhanu nakon, bolja je bila Ashleigh Barty u tri seta...

U meču protiv prve igračice svijeta Petra Martić nije uspjela doći do pobjede. Imala je svojih prilika, no Ashleigh Barty ipak je uspjela prelomiti meč u svoju korist te ući u polufinale Wuhana.

Do pobjede je stigla nakon dva sata i 23 minute sa 7:6, 3:6, 6:3. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda australske tenisačice.

Hrvatska tenisačica krenula je breakom u meč, no prva nositeljica odmah uzvraća s dva uzastopna oduzeta servisa. Martić se vraća na 4:4, nakon čega se ipak dolazi do 13. igre. U tie-breaku sve je bilo izjednačeno, imala je hrvatska tenisačica vodstvo 6:5, no Barty dobiva tri poena zaredom, a time i set.

U cijelom drugom setu vidjeli smo samo jedan break, a do njega je stigla hrvatska tenisačica u četvrtom gemu te prednost sačuvala do kraja.

I treći je set Martić otvorila breakom, ali Barty uzvraća na isti način. Sve je bilo izjednačeno do 4:3, a tada njena protivnica radi break te koristi ukupno treću meč loptu za polufinale.

WTA Wuhan, četvrtfinale:
Ashleigh Barty (1) - Petra Martić 7:6 (6), 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!