Tenis

Borna Ćorić bez polufinala u Zhuhaiju, De Minaur slavio u tri seta

Mihaela Bradovski • petak, 27.09.2019.
Borna Ćorić bez polufinala u Zhuhaiju, De Minaur slavio u tri seta
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio izboriti prolaz u poluinale turnira u Zhuhaiju. Zaustavio ga je Australac Alex De Minaur koji je bio bolji u tri seta...

Prošlog tjedna Borna Ćorić proglašen je majstorom povrataka, na turniru u St. Peterburgu do finala je došao okrenuvši tri meča nakon gubitka prvog seta. I u Zhuhaiju u četvrtfinalu izgubio je prvi set, ali ovaj put ipak je pao u trećem.

Australac Alex De Minaur tako je skinuo još jedan veliki skalp, u drugom kolu bio je bolji od Andyja Murrayja, a sada i od Ćorića.

Australac je do pobjede došao za nešto manje od dva i pol sata. Prvi set dobio je glatko, došao je do breaka već u prvom gemu, Ćorić je propustio priliku za povratak u sljedećem gemu i onda je još jednom u završnici seta De Minaur napravio break i sa 6:2 uzeo set.

I u drugom setu De Minaur je izgledao bolje, ali samo do završnice. Došao je do breaka već u prvom gemu da bi kod 2:0 propustio tri break lopte koje su mogle riješiti pitanje pobjednika. Odmah nakon toga Ćorić se vratio u set da bi igrači nakon 3:3 još jednom razmijenili breakove. Na servisu De Minaura za ostanak u setu, Borna je imao 0:40, napravio break i uzeo set.

Odluka je pala u trećem setu gdje je De Minaur već u trećem gemu napravio break i do kraja meča čvrstio je držao svoj servis. Ćorić je u trećem gemu na reternu osvojio ukupno samo tri poena.

De Minaur će u polufinalu igrati protiv Roberta Bautiste Aguta koji je izbacio Andreasa Seppija s glatkih 6:2, 6:2.

Zhuhai, četvrtfinale:
Alex De Minaur (Australija, 7) - Borna Ćorić (Hrvatska, 4) 6:2, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!