Tenis

De Minaur otpuhao Bautistu Aguta za finale Zhuhaija, Mannarino bolji od Ramos-Vinolasa

Jan Šneler • subota, 28.09.2019.
De Minaur otpuhao Bautistu Aguta za finale Zhuhaija, Mannarino bolji od Ramos-Vinolasa
Foto: EPA

Odigrana su oba polufinalna meča na ATP turniru u kineskom Zhuhaiju, a za naslov će se boriti sedmi nositelj Alex De Minaur te Adrian Mannarino...

Poznat je finalni par na ATP turniru u Zhuhaiju. Za naslov u Kini borit će se australski tenisač Alex De Minaur i Francuz Adrian Mannarino. Oni su ove subote u polufinalu svladali Španjolce Roberta Bautista-Aguta i Alberta Ramosa-Vinolasa.

De Minaur je bio iznimno uvjerljiv protiv drugog nositelja Bautista-Aguta. Svega 78 minuta trebalo je Australcu da dođe do finala. U prvom setu s ranim breakom došao je do prednosti, a zatim u sedmom gemu novim oduzimanjem servisa finiširao sve i poveo sa 6:2.

U nastavku gotovo identična priča. Ponovno break u trećem i sedmom gemu, novih 6:2 i tek nešto više od sat vremena provedenih na terenu za finale turnira.

Mannarino je imao nešto zahtjevniji posao, iako se to ne bi reklo po konačnom rezultatu. Prvi set za Francuza je prošao kao iz snova. Tri uvjerljivo oduzeta servisa, dominantna igra i velikih 6:0 za sjajan početak.

U drugom setu Španjolac se uozbiljio, daleko bolje zaigrao i uspješno u sedmom gemu oduzeo set protivniku. Zadržao je mirnoću do kraja i s 4:6 izjednačio.

Očekivao se bitno uzbudljiviji treći set, ali Ramos-Vinolas je ponovno pokleknuo, a Mannarino uvjerljivo s dva breaka došao do 6:1 i pobjede u polufinalu.

ATP Zhuhai (Kina), polufinale:
Alex De Minaur (AUS, 7) - Roberto Bautista-Agut (ŠPA, 2) 6:2 6:2
Adrian Mannarino (FRA) - Albert Ramos-Vinolas (ŠPA, 8) 6:0 4:6 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!