Ostali sportovi

Mladostašice uspješno svladale Kaštela na startu MEVZA lige

Jan Šneler • subota, 12.10.2019.
Mladostašice uspješno svladale Kaštela na startu MEVZA lige
Foto: Pixsell

U prvom kolu regionalne MEVZA lige, odbojkašice Mladosti uspješno su svladale Kaštela s 3:1...

Odbojkašice HAOK Mladosti ove sezone očekuje puno uzbuđenja. Uz nastup u domaćim natjecanjima, Mladostašice nastupaju u regionalnoj MEVZA ligi kao i Ligi prvakinja. Upravo u prvom kolu MEVZA lige Mladost je svladala HOK Kaštela s 3:1.

U prvom setu Mladostašice su bile vrlo uvjerljive. Od samog početka bilo je jasno u kojem smjeru ide set, a kada su došle do velikih 21:9 više dvojbe nije bilo. Do kraja seta gošće su osvojile još jedan bod i Mladost je s 25:10 došla do vodstva.

Očekivao se jednaki angažman u nastavku, no Kaštela iznenađuje favoriziranu Mladost. Dugo je trajao drugi set, a mora se priznati kako je Kaštela bila sigurnija. Vodila je s 14:21, činilo se da će lako privesti set kraju, ali ipak Mladostašice se nisu predavale. Konačno, s 22:25 Kaštela je došla do izjednačenja.

Bez obzira na mali posrtaj, Mladost je bila uvjerljiva do kraja. U trećem setu malo su toga ostavile protivnicama te su ponovno povele s 25:8, dok je u četvrtom bilo malo više uzbuđenja, ali ponovno glatko osvajanje seta Mladosti s 25:15.

Kod Mladosti su najbolje bile Antonia Volmut i Dinka Kulić, dok je najbolja kod Kaštele bila Elena Vukić. U sljedećem kolu MEVZA lige, Mladost će na svom terenu dočekati slovenski KBM Branik Maribor, dok će Kaštela igrati doma protiv UOK Volley Banja Luka. Oba susreta na rasporedu su 19.10.

Regionalna MEVZA liga (ž), 1. kolo:
HAOK Mladost - HOK Kaštela 3:1 (25-10, 22-25, 25-8, 25-15)

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!