Košarka

Partizan i Virtus na srpski pogon upisali pobjede u trećem kolu Eurokupa

Matej Kačan • utorak, 15.10.2019.
Partizan i Virtus na srpski pogon upisali pobjede u trećem kolu Eurokupa

Utorak je donio četiri utakmice Eurokupa u grupama A, B i D. Neporaženi su i dalje košarkaši beogradskog Partizana, kao i Virtus koju s klupe i na terenu predvode srpski talenti...

Virtus Bologna koju vodi Saša Đorđević nastavlja s uvjerljivim igrama u grupi A. Bolonjska momčad je kod kuće nanijela prvi poraz ekipi Andorre s 87:72. Vodili su gosti kroz prvih 20 minuta, ali sjajnom drugom i trećom četvrtinom domaćini okreću susret i upisuju uvjerljivu pobjedu.

Julian Gamble je s 19 poena predvodio Virtus, a 15 koševa uz osam asistencija je dodao Miloš Teodosić koji izgleda jako dobro nakon oporavka od ozljede. Kod Andorre je Clevin Hannah ubacio 15 poena.

Partizan je upisao treću pobjedu za redom u grupi B. Košarkaši u crno-bijelim dresovima su se iskupili za ABA blamažu protiv Primorske i to gostujućom pobjedom nas Vilnius Rytasom od 66:61. Rytas je vodio kroz prvih 18 minuta, a onda Partizan serijom 7:0 prelazi u vodstvo koje neće ispustiti do kraja.

Iako je Partizan neprestano vodio do kraja utakmice prednost nikad nije prelazila deset razlike, a pred sam kraj si je beogradska ekipa zakomplicirala život dopuštajući domaćima povratak na pola koša razlike. Ipak je bekovski par Paige-Gordić tricama i slobodnim bacanjima iskontrolirao utakmicu za pobjedu gostiju.

Kod pobjednika je prednjačio Paige sa 17 poena, a sjajnu utakmicu je odigrao i Gordić koji je uz 13 ubačaja dodao i šest skokova te sedam dodavanja. Kod Rytasa su po 15 koševa postigli Bendžius i Pako Cruz, a Bendžius je dodao sjajnih pet ukradenih lopti.

Prvu pobjedu je upisala i Reyer Venecija kod kuće nad Tofasom. Gosti su bolje otvorili susret, ali već do kraja prve četvrtine Venecija okreće rezultat na svoju stranu i ne ispušta vodstvo do kraja. Razlika je dostigla i 14 koševa, a semafor se zaustavio na 76:65 za domaćina.

Već po običaju su Veneciju predvodili Austin Daye s 15 koševa te Michael Bramos s poenom manje. Kod Tofasa je izvanredan bio Devin Williams s 28 poena i deset skokova, ali nije imao pravu pomoć.

Unicaja je kod kuće vodila Galatasaraya s 18 razlike pet minuta prije kraja da bi gosti sve zakomplicirali serijom 13:0. Na kraju je Galatasaray prijetio tricama, no domaćini su izdržali te slobodnim bacanjima uzimaju vrijednu pobjedu od 88:83.

Unicaju je s 22 poena predvodio Axel Toupane, dok je kod Galatasaraya s 20 poena najbolji bio Aaron Harrison.

Eurokup, treće kolo:
Virtus Bologna - Andorra 87:72
Vilnius Rytas - Partizan 61:66
Reyer Venecija - Tofaš Bursa 76:65
Unicaja - Galatasaray 88:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!