Košarka

Hezonja predvodio Blazerse u porazu u Denveru, Benderu mrvice, Zubac ne može biti zadovoljan

Branimir Korać • petak, 18.10.2019.
Hezonja predvodio Blazerse u porazu u Denveru, Benderu mrvice, Zubac ne može biti zadovoljan
Foto: EPA

Mario Hezonja i u posljednjoj predsezonskoj utakmici izgledao je jako dobro. Predvodio je oslabljene Blazerse koji su upisali poraz kod Denvera...

Milwaukee Bucksi su prvi put odradili susret s punom rotacijom i s raspodjelom minutaže kakvu zamišljaju. Na žalost to je loša vijest za Dragana Bendera koji unatoč vrlo dobrim nastupima u svim dosadašnjim pripremnim dvobojima očito nije u najužem krugu igrača koje Bucksi misle koristiti.

Bender je u pobjedi Milwaukeeja protiv Minnesote 118:96 odigrao samo tri minute na kraju susreta i jedini učinak koji je ostvario je blokada i osobna pogreška.

Inače briljirao je Giannis Antetokounmpo s 26 poena i 14 skokova.

Najveći dobitnik od hrvatskih igrača zasad je definitivno Mario Hezonja. On je pronašao momčad koja mu vjeruje, trenera u čiji se sustav sjajno uklapa i igra jako dobro. Blazersi su izgubili od Denvera u gostima 110:104 u susretu u kojem nije bilo niti Damiana Lillarda, niti CJ McColluma, Paua Gasola, Hassana Whitesidea, ali Portland se protiv kompletnih Nuggetsa držao do samog kraja.

Hezonja je bio prvo ime Blazersa, ušao je s klupe, ali imao je najveću minutažu od onih koji su naknadno ušli, na parketu je proveo 28 minuta i upisao 18 poena (3/7 za dva, 3/4 za tri), šest asistencija i pet skokova.

Los Angeles Clippersi stradali su protiv Dallas Mavericksa i pritom odigrali dosta lošu utakmicu. Vrijedi to i za Ivicu Zupca koji nije impresionirao već je više bio impresioniran.

Zubac je krenuo u petorci i za 16 minuta ubacio dva poena (1/3 za dva), uhvatio tri skoka i izgubio četiri lopte. U jednoj statističkoj kategoriji bio je uvjerljivo najgori na parketu, Clippersi su s njim bili u zaostatku čak -28.

Nitko kod Clippersa nije briljirao pa je tako čak i Kawhi Leonard bio van utakmice s 13 poena i šutom 5/19.

NBA:
Orlando Magic - Miami Heat 98:107 (Evan Fournier 16p/Jimmy Butler 23p, 6sk, 6as)
Chicago Bulls - Atlanta Hawks 111:93 (Coby White 29p, 6sk/Jabari Parker 15p)
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 118:96 (Giannis Antetokounmpo 26p, 14sk/Karl-Anthony Towns 16p)
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 110:104 (Will Barton 13p, 8sk/Mario Hezonja 18p, 5sk, 6as)
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 87:102 (Montrezl Harrell 14p, 6sk/Kristaps Porzingis 18p, 13sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!