Nogomet

Juventus i Manchester City preokretima opravdali statuse favorita

Matej Kačan • utorak, 22.10.2019.
Juventus i Manchester City preokretima opravdali statuse favorita
Foto: EPA

Nakon remija Dinama i Šahtara te pobjede Atletica u ranijem terminu, Manchester City i Juventus su pobjedama zaključili treće kolo u skupinama C i D...

Manchester City je uvjerljivom 5:1 pobjedom na svom Etihadu upisao deveti bod te je čvrsto obranio prvo mjesto skupine C, dok je Atalanta ovim porazom vrlo vjerojatno ispala iz utrke za drugi krug.

City je silovito krenuo pa su već u prve 24 minute prijetili tri puta preko Aguera, ali Atalanta je šokirala Etihad vodstvom u 28. minuti.

Fernandinho je načinio prekršaj u svom šesnaestercu, a Ruslan Malinovski je bio siguran s bijele točke za 0:1. Već za šest minuta Aguero izjednačava nakon ubačaja Sterlinga, a u 38. minuti već je 2:1 nakon jedanaesterca koji je skrivio Masiello. Poentirao je opet Aguero.

U drugom poluvremenu stvar je riješio Raheem Sterling s tri gola u nizu, a u 67. minuti pogodak je postigla i Atalanta, no poništen je zbog zaleđa.

Do kraja susreta vidjeli smo nekoliko šansi na svakoj strani, a Phil Foden je u 83. minuti dobio drugi žuti karton te je tako ostavio City s desetoricom na terenu. Mario Pašalić je ušao u igru na početku drugog dijela umjesto krivca za jedanaesterac, Masiella.

Rezultati by SofaScore

I Juventus je preokretom došao do pobjede, iako je bilo dosta teže nego Cityju. Igrači torinskog velikana su pokazali ogromnu dominaciju, no igrači Lokomotiva su odolijevali svim napadima do posljednje trećine utakmice. Lokomotivu je u zatvaranju pomoglo i vodstvo koje je došlo u 30. minuti preko Alekseja Mirančuka iz odbijanca.

Paolo Dybala je postigao pogodak u 41. minuti, ali je gol poništen radi ranijeg prekršaja. U drugom dijelu sudac više nije mogao spasiti Lokomotiv od Dybale. Argentinski je virtuoz u 77. i 79. minuti golovima okrenuo utakmicu.

Do kraja utakmice Juventus je iskusno primirio igru, Lokomotiv nije imao snage stisnuti i drugi pogodak Dybale bio je posljednje uzbuđenje na ovom susretu. Vedran Ćorluka je odigrao cijeli susret u dresu gostiju.

Juventus se pobjedom izjednačio s Atleticom sa sedam bodova, a Lokomotiv je s tri boda treći na tablici.

Rezultati by SofaScore

Liga prvaka, treće kolo:
Manchester City - Atalanta 5:1
Juventus - Lokomotiv Moskva 2:1

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Šahtar2:2Dinamo
Manchester City5:1Atalanta
1Manchester City 616:4+1214
2Atalanta 68:12-47
3Šahtar 68:13-56
4Dinamo 610:13-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Šahtar2:2Dinamo
Manchester City5:1Atalanta
1Manchester City 616:4+1214
2Atalanta 68:12-47
3Šahtar 68:13-56
4Dinamo 610:13-35

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!