Košarka

Vrlo dobar Zubčić u gostujućoj pobjedi Anzulovićeve momčadi, u gostima slavio i Tabak

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.11.2019.
Vrlo dobar Zubčić u gostujućoj pobjedi Anzulovićeve momčadi, u gostima slavio i Tabak

Zanimljiv vikend u VTB ligi koji su pobjedama zaključili i hrvatski treneri. I Anzulović i Tabak bili su uspješni na gostovanjima...

Novo kolo VTB lige donijelo je i novi dobar nastup Tomislava Zubčića. Zubo u Anzulovićevoj momčadi i postavci izgleda jako dobro, a u nedjelju je pomogao u pobjedi Jeniseja kod Cmokija u Minsku.

Kako je u jednom trenutku izgledalo, Jenisej je bio zreo za visok poraz. Završnica prvog poluvremena i početak drugog protekli su u znaku Bjelorusa koji su imali u trećoj dionici najviših 52:37.

Ipak uspio se Jenisej vratiti u utakmicu i poravnati na 75:75, tu Zubčić pogađa slobodna bacanja, a Zaharov veže četiri poena za odvajanje na plus šest i mirno privođenje susreta kraju.

Najbolji kod Jeniseja bili su Davion Berry s 26 poena i Tomislav Zubčić koji je igrao 27 minuta i ubacio 15 poena (2/7 za dva, 2/4 za tri, 5/6 slobodna) uz sedam skokova i dvije asistencije.

Kod domaćina po 20 poena upisali su Maksim Salaš (šest skokova, pet asistencija) i Branko Mirković (pet asistencija).

Žan Tabak mogao je biti zadovoljan nakon pobjede u gostima kod Nižnji Novgoroda 87:82. Njegova momčad odradila je sjajan posao, imao je domaćin i dvoznamenkastu prednost, ali nije je zadržao.

Ludvig Hakanson ubacio je 22 poena od čega čak 15 u zadnjoj četvrtini, dodao je i osam skokova i pet asistencija dok je Drew Gordon dodao 18 poena i sedam skokova. Ivica Radić za 15 minuta ubacio je šest poena (3/6 za dva) uz tri skoka.

Kod Novgoroda Chavaughn Lewis ubacio je 19 poena, a Darral Willis 16 poena uz šest skokova.

VTB liga:
Parma Perm - Uniks Kazanj 88:89
Saratov - Astana 90:85
Nižnji Novgorod - Zielona Gora 82:87
Cmoki Minsk - Jenisej 80:83
Lokomotiv Kuban - Kalev/Cramo 87:63

Rezultati by SofaScore

FOTO: Igokea/Nenad Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!