Košarka

Odlična utakmica u Los Angelesu: Clippersi u produžetku svladali Celticse, igrali i Leonard i George

Branimir Korać • četvrtak, 21.11.2019.
Odlična utakmica u Los Angelesu: Clippersi u produžetku svladali Celticse, igrali i Leonard i George
Foto: EPA

Dvoboj koji je ispunio očekivanja odigran je u Los Angelesu gdje su Clippersi izvukli pobjedu protiv Celticsa, a prvi put zajedno su zaigrali Paul George i Kawhi Leonard...

Miami Heat očekivano je imao vrlo lagan posao protiv Cleveland Cavaliersa. Upisao je pobjedu 124:100, a već na poluvremenu vodio je 75:48. Briljirao je Duncan Robinson koji je već u prvih 24 minute upisao čak osam trica.

Zanimljivo, Robinson je u cijelom susretu iz igre šutirao isključivo i samo za tri poena pa je susret završio s 29 poena i šutom 9/15 za tricu te 2/2 s linije slobodnih bacanja.

Uz Robinsona istaknuli su se i Tyler Herro s 22 poena i Jimmy Butler s 21 poenom, pet skokova i pet asistencija.

Kevin Love kod gostiju upisao je 25 poena i 13 skokova, a Collin Sexton 19 poena. Ante Žižić za 15 minuta ubacio je šest poena (2/3 za dva, 2/2 slobodna) uz tri skoka.

A možda i najbolja utakmica dosadašnjeg dijela sezone odigrana je u Los Angelesu gdje su Clippersi ugostili Celticse i upisali pobjedu 107:104. Prvi put zajedno su na parketu bili Paul George i Kawhi Leonard, ali show je na kraju odnio Pat Beverley koji je odigrao fantastično na obje strane parketa, posebno u ključnim trenucima.

Celticsi su dvije minute prije kraja imali vodstvo 94:87 da bi u jurnjavi na parketu u narednih dvije minute bolje prošli Clippersi i napravili preokret. Ipak 13 sekundi prije kraja Jayson Tatum ubacuje tricu, a Clippersi ne koriste napad za pobjedu.

U produžetku je domaćin bio bolji, a tricom upravo Beverleyja 43 sekunde prije kraja Clippersi su poveli 107:102 i Boston se nije uspio opet vratiti. Imao je napad za produžetak, ali Tatum ovej put nije pogodio, Kemba Walker je uhvatio skok u napadu, a njegov šut sa sirenom blokirao je Leonard.

Lou Williams bio je najefikasniji s 27 poena, George je dodao 25 poena, pet skokova i osam asistencija, a Beverley 14 poena uz 16 skokova i sedam asistencija. Ivica Zubac za 22 minute ubacio je pet poena i uhvatio sedam skokova.

Kod poraženih Tatum je završio s 30 poena, a Marcus Smart dodao je 15 uz osam asistencija.

NBA:
Miami Heat - Cleveland Cavaliers 124:100
LA Clippers - Boston Celtics 107:104 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!