Zimski sportovi

Natko Zrnčić Dim veliko pojačanje u stožeru Ree Hraski

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.11.2019.
Natko Zrnčić Dim veliko pojačanje u stožeru Ree Hraski

Još je 20 dana ostalo do Zimskih olimpijskih igara gluhih koje se održavaju od 12. do 21. prosinca 2019. godine u Valtellini/Valchiavenni u Italiji...

Rea Hraski, jedna od najboljih svjetskih gluhih skijašica koja djeluje pod Hrvatskim sportskim savezom gluhih (HSSG) provodi svoje završne pripreme uoči ZOIG. Sportašici koja u bogatoj kolekciji sportskih odličja ima i olimpijsku medalju, šest medalja sa svjetskih prvenstava i devet medalja s europskih prvenstava na pripremama se priključio bivši hrvatski skijaš, Natko Zrnčić Dim.

„Kad je Natko objavio kraj skijaške karijere u travnju i krenuo na put po svijetu, razmišljala sam kako bi bilo super ako bi mi mogao pomoći svojim ogromnim iskustvom. Jako sam sretna što je pristao na suradnju. Njegovi savjeti mi puno pomažu, a za manje od mjesec dana vidjet ćemo kako mi ide na prvim utrkama u ovoj sezoni. Osim Natka, puno mi u radu na kondicijskoj pripremi pomaže Basic Gym i Marino Bašić. Nadam se što boljem rezultatu na ZOIG, ali prvenstveno želje su mi da budem zdrava i da dobro skijam, a rezultati će doći koliko uspijemo u tome“, rekla je Rea.

Naša najbolja skijašica, Rea Hraski, u prošloj je sezoni osvojila veliki kristalni globus u Europa Deaf Ski kupu, dok je 2018. godine na Europa Deaf Ski kupu u konačnom poretku završila na drugom mjestu.

„Priključio sam se timu Ree Hraski sredinom devetog mjeseca na pripremama u švicarskom Saas Feeu. Prihvatio sam poziv Reinog oca Željka da im pomognem u pripremama i nastupu na Olimpijskim igrama gluhih (Deaflympics) i ostvarivanju što boljeg rezultata tamo. To je ujedno bio i motiv koji me privukao, a ideja je zapravo Reina jer se ona sjetila da sam završio svoju karijeru i da joj sada svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći u ostvarenju njezinih ciljeva. Pripreme su prošle vrlo dobro i u skladu s onim što smo planirali. Rea je pokazala solidan napredak u veleslalomu i SG-u, pa očekujemo dobar nastup na OIG te se se nadamo možda i medalji“, rekao je Natko Zrnčić Dim.

Rea nije dugo nastupila na Olimpijskim igrama za gluhe. ZOIG koje su se 2011. godine trebale održati u Vysoke Tatryma u Slovačkoj bile su otkazane, a 2015. godine u Rusiji nije mogla nastupiti jer je neposredno prije natjecanja teško ozlijedila koljeno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!