Tenis

Ćorić: "Veselim se ATP Cupu, za reprezentaciju uvijek daješ više od sebe"

Jan Šneler • ponedjeljak, 25.11.2019.
Ćorić: "Veselim se ATP Cupu, za reprezentaciju uvijek daješ više od sebe"
Foto: EPA

Ususret ATP Cupu koji je na rasporedu početkom sljedeće godine, najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić dao je veliki intervju za službene stranice Toura...

Hrvatska se nije proslavila na netom održanom završnom turniru Davis Cupa. Brojne ozljede, promjena izbornika i nešto slabija atmosfera donijele su dva glatka poraza od Španjolske i Rusije, međutim svi željno iščekuju početak ATP Cupa koji je na rasporedu u siječnju sljedeće godine.

Najbolje plasirani hrvatski tenisač Borna Ćorić u velikom razgovoru za službene stranice ATP Toura najavio je nastup Hrvatske na tom natjecanju te istaknuo kako se veseli novostima u kalendaru natjecanja. Hrvatska se inače nalazi u skupini E zajedno s Austrijom, Argentinom i Poljskom, a susrete će igrati u Sydneyju.

"ATP Cup će biti nešto potpuno drugačije. Nikada nismo imali ništa slično i veselim se tome. Nema u kalendaru puno turnira na kojima nisam nastupio, tako da me veseli nešto novo. Također, ponovno ću igrati zajedno sa suigračima iz reprezentacije što je uvijek uzbudljivo. Nema puno prilika za timski način igre u tenisu. Puno je zabavnije igrati s kolegama iz reprezentacije, a također mislim da i više daješ od sebe kada igraš za reprezentaciju", rekao je Ćorić.

Najbolji hrvatski reket spomenuo je i neke svoje uzore kojima se divio kad je počinjao igrati tenis, ali i također svoje rane početke i manje turnire na kojima je nastupao kako bi gradio što bolju igru.

"Kao klinac sam svaki tjedan igrao na drugom turniru u hrvatskim gradovima. Sjećam se da sam uvijek želio igrati finala koja su se igrala ponedjeljkom kako ne bih morao ići u školu. Što se tiče uzora, uzeo bih servis Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića. Ivaniševiću sam se divio jer je legenda u Hrvatskoj, a gledao sam također Ljubičića te Marija Ančića", zaključio je Ćorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!