Nogomet

Gasperini: "Pobjeda protiv Šahtara donosi nam prolaz u nokaut fazu"

Jan Šneler • ponedjeljak, 02.12.2019.
Gasperini: "Pobjeda protiv Šahtara donosi nam prolaz u nokaut fazu"
Foto: EPA

U velikom razgovoru za Radio Anch'io Sport, trener Atalante Gian Piero Gasperini istaknuo je vjeru u pobjedu protiv Šahtara i prolaz njegove momčadi u nokaut fazu Lige prvaka...

Za točno devet dana, negdje oko 21 sat saznat ćemo sudbinu tri momčadi u skupini C Lige prvaka. Tada bi naime trebali završiti susreti Dinama i Manchester Cityja te Šahtara i Atalante. Objektivno, najveće šanse za prolaz u Ligu prvaka ima Šahtar, a u Europsku ligu Dinamo, no trener Talijana Gian Piero Gasperini smatra svoju momčad izuzetno snažnom.

"Znamo kako će utakmica protiv Šahtara biti teška. Ipak, postoji šansa da ostanemo u natjecanju i nadamo se da ćemo uspjeti u tome. Dosta toga ovisit će i o utakmici u Zagrebu, ali ja sam uvjeren da nam pobjeda donosi prolaz u nokaut fazu", rekao je Gasperini za Radio Anch'io Sport.

Talijanima je ovo bio prvi izlet u Ligi prvaka i zadovoljni su ostvarenim. Jasno, prolaz u osminu finala bio bi veličanstveni uspjeh, no niti odlazak u Europsku ligu ne bi bio mrzak Atalanti. Jasno, za ovo potonje bi se trebalo dogoditi da Atalanta svlada Šahtar, a Dinamo Manchester City, a to bi doista bili iznenađujući ishodi.

"Nadamo se da ćemo imati još prilika igrati u Ligi prvaka. Sretni bismo bili i s Europskom ligom. Čvrsto sam uvjeren kako europske utakmice obogaćuju momčad", dodao je trener Atalante.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!