Kup, Četvrtfinale, 04.12.2019, 16:30 h, Stadion ŠRC Zaprešić, gledatelja: 250
Suci: Ivan Bebek, Ivica Modrić, Nikola Kečkiš
Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
0:2 Osijek
Mirko Marić 1'
Petar Bočkaj 79'
Osijek

Osijek se pridružio Lokomotivi u polufinalu Kupa

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.12.2019.
Osijek se pridružio Lokomotivi u polufinalu Kupa
Foto: FaH

Osijek je uspješno odradio četvrtfinalni dvoboj Kupa Hrvatske, svladao je u Zaprešiću Inter s 2:0 i tako se plasirao u polufinale gdje se već nalazi Lokomotiva koja je prva izborila prolaz pobjedom protiv Šibenika...

Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
Osijek
35
Mladen Matković
4
Damir Grgić
5
Ivan Tatomirović
7
Igor Postonjski
11
Ivan Mamut
13
Ivan Čeliković
(do 46')
14
Nikola Soldo
18
Gordan Barić
28
Serder Serderov
31
Josip Mitrović
(do 77')
34
Juraj Ljubić
(do 54')
Pričuvni igrači
17
Stjepan Vego
46'
10
Borislav Tsonev
54'
19
Valon Ahmedi
77'
Trener
Samir Toplak
9
(do 80')
10
(do 68')
33
(do 88')
Pričuvni igrači
Trener
Ivica Kulešević

Inter je u četvrtfinalu Kupa ugostio Osijek i upisao je ipak očekivani poraz 2:0. Osječani su se pokazali prejakim protivnikom, a sve je krenulo krivim smjerom već u prvih 20 sekundi susreta kada su gosti ekspresno došli do pogotka i prednosti.

Interova forma već duže vrijeme vrlo loša, Zaprešićani nižu loše nastupe i poraze, bacaju u očaj i Samira Toplaka, a ovdje su se nadali kako bi mogli iskoristiti onu priču o kup natjecanjima u kojima su iznenađenja uvijek moguća.

Ipak nije išlo, Osijek je kao što se i pretpostavljalo bio uspješniji i zasluženo je prošao dalje.

Poveli su gosti već u 15. sekundi iskoristivši veliku pogrešku stopera Intera Tatomirovića koji je loše procijenio let lopta, ona dolazi do Mancea koji odmah pronalazi Marića za ekspresnih i laganih 0:1.

Inter ipak nije bio u tolikom šoku da bi Osijek mogao dodatno pritisnuti i doći do drugog pogotka. Zaprešićani su se uspjeli oporaviti i uspostaviti ravnotežu, a u 22. minuti činilo se da su dobili kazneni udarac.

Lopta je ubačena u kazneni prostor, Mamut nije uspio doći do nje već je došla do Igora Silve koji je odbija ramenom, a Bebek pokazuje na 11 metara. Dugo je trajalo natezanje i u konačnici Bebek je ispravno promijenio odluku.

Osam minuta kasnije sreća za Zaprešićane. Kleinheisler je napravio najveći posao, ušao u kazneni prostor i pucao, ali lopta pogađa gredu.

Do kraja prvog dijela prijetio je Serderov, bio je u dvije dobre situacije, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Ndockyt je odmah zaprijetio, bio je vrlo blizu pogotku, ali udarac koji nije bio jak završio je malo pokraj vratnice.

Nastavili su Osječani prijetiti, prvo je Ndockyt pucao, a Grgić požrtvovno blokirao njegov udarac, Pilj je zatim iz blizine probao, ali lopta je izbijena s gol linije.

U 79. minuti postalo je jasno tko će u polufinale. Dosuđen je slobodni udarac na 25 metara, idealna pozicija za Petra Bočkaja koji fantastičnim udarcem šalje loptu u sam gornji kut za konačnih 2:0.

Osječani su upisali ipak očekivanu pobjedu, ona je mogla biti i uvjerljivija, a Toplakove glavobolje se nastavljaju. Ovaj Inter nema kvalitetu za boriti se s ostalim prvoligašima, može povremeno iznenaditi, ali ne to raditi u kontinuitetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!