Ostali sportovi

Utakmica sezone na Savi: Mladost i Nada odlučuju o prvaku Hrvatske

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 12.12.2019.
Utakmica sezone na Savi: Mladost i Nada odlučuju o prvaku Hrvatske

Ove subote od 14 sati, na igralištu na Savi, u najiščekivanijoj utakmici ragbijaške sezone gledat ćemo sraz najboljih hrvatskih klubova, Mladosti i Nade...

Treći put zaredom, zagrebačka Mladost nakon deset prvenstvenih kola u finale ulazi s prve pozicije i čak sedam bodova prednosti pred aktualnim prvakom Nadom, no za titulu prvaka potrebna joj je pobjeda u ključnoj utakmici; subotnjem finalu. Oba finalista ove su sezone imala po jednu pobjedu u međusobnim susretima; Nada u Splitu, a Mladost u Zagrebu, no ukupnim prvim mjestom, zagrebačka si je momčad osigurala prednost domaćeg terena.

Dok Nada ima impresivan niz od čak 17 naslova prvaka Hrvatske u nizu, Mladosti osvajanje ove titule još nikada nije pošlo za rukom, a nakon prvog mjesta 2017. i 2018. godine, oba su puta poraženi u finalu. S obzirom na brojne naslove u Kupu Hrvatske, ragbiju 7 i ragbiju na pijesku posljednjih godina, ali i činjenicu da im je ova najželjenija titula već dvaput izmaknula za dlaku, Zagrepčani su pod velikim pritiskom da na svojem terenu, pred domaćom publikom, osvoje dugoočekivani naslov.

Utakmica u kojoj nema favorita i u kojoj će malo tko sa sigurnošću predvidjeti pobjednika, u subotu će na obje strane okupiti gotovo polovicu standardnih hrvatskih reprezentativaca. S obzirom na važnost susreta, navijači na Savi gledat će tešku i neizvjesnu utakmicu, koja će na najbolji mogući način zatvoriti sezonu ragbija 15.

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!