Nogomet

Lider Bundeslige izbačen iz Europe golom u sudačkoj nadoknadi

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.12.2019.
Lider Bundeslige izbačen iz Europe golom u sudačkoj nadoknadi
Foto: EPA

Odigrane su posljednje utakmice i u skupinama J, K, L, a najveće iznenađenje je ispadanje Borussije Mönchengladbach koja je poražena kod kuće 2:1 od Bašakšehira...

Skupina J

Borussia M - Bašakšehir 1:2
Roma - Wolfsberger 2:2

Veliko iznenađenje dogodilo se u Mönchengladbachu gdje je Borussia poražena od Bašakšehira s 2:1. Borussiji je trebao bod za prolaz, a Turcima pobjeda te su do nje došli golom u 91. minuti.

Povela je Borussia golom Marcusa Thurama da bi Irfan Kahveci u 44. minuti izjednačio. Nikako Borussia nije mogla do drugog gola i onda je u 91. minuti Enzo Crivelli iz blizineodbijanac pospremio u mrežu. Rezultat se više nije mijenjao i lider Bundeslige ispao je u grupnoj fazi.

Roma prolazi dalje kao drugoplasirana nakon 2:2 remija protiv Wolfsbergera. Dva puta je vodila golovima Diega Perottija i Edina Džeke, ali autogol Alessandra Florenzija i gol Weissmana vratili su Austrijance u egal.

Rezultati by SofaScore

Skupina K

Slovan - Braga 2:4
Wolverhampton - Bešiktaš 4:0

Slovan je dva puta vodio protiv Brage pa izgubio 4:2. Slovaci nisu imali šanse za prolaz dok se Braga borila za prvo mjesto u skupini i izborila.

Za Slovan su zabijali Andraž Šporar i Moha, a za Bragu Rui Fonte, Trincao i Paulinho dok je Božikov zabio autogol.

Marin Ljubičić odigrao je cijelu utakmicu za Slovan.

Wolverhampton je pregazio Bešiktaša s 4:0 i nanio mu težak poraz. Turci su doputovali u šarenom sastavu u kojem nije bilo niti Domagoja Vide, znajući da nemaju šanse za prolaz.

Hat-trick postigao je Diogo Jota, a jedan gol dodao je Leander Dendoncker za konačnih.

Rezultati by SofaScore

Skupina L

Manchester United - Alkmaar 4:0
Partizan - Astana 4:1

Manchester United pregazio je Alkmaara s 4:0 i tako okončao nastup u skupini na prvom mjestu. Odličan nastup Manchestera u drugom poluvremenu gdje je dva puta poentirao Mason Greenwood, a po jednom Ashley Young i Juan Mata.

Partizan se oprostio od Europe 4:1 pobjedom protiv Astane. Dvostruki strijelac bio je Umar Sadiq, a po jednom su zabili Seydouba Soumah i Takuma Asano. Rotariu je dodao počasni gol za goste.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!