Ostali sportovi

Tin Srbić najbolji sportaš Hrvatske: "Nevjerojatno je drugi put ovu nagradu uzeti ispred Luke Modrića"

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.12.2019.
Tin Srbić najbolji sportaš Hrvatske: "Nevjerojatno je drugi put ovu nagradu uzeti ispred Luke Modrića"

Tin Srbić najbolji je sportaš Hrvatske u izboru Sportskih novosti. U 68. izdanju izbora jedine dnevne sportske novine u Hrvatskoj sudjelovalo je 290 sportskih novinara iz 55 redakcija iz cijele Hrvatske, a viceprvak svijeta i Europe na preči dobio je čak 165 glasova.

Iza sebe je drugi put, nakon 2017. godine kada je također podigao ovaj zlatni trofej, ponovno ostavio sjajnog Luku Modrića (52 glasa), dok je treći najbolji mladi sportaš Hrvatske, plivač Franko Grgić (43).

Tin je i ovoga puta pozornicu HRT-ovog studija Anton Marti podijelio s najboljom sportašicom Hrvatske, Sandrom Perković.

"Drugi put sam osvojio ovu nagradu Sportskih novosti za sportaša godine, želim se zahvaliti svim novinarima koji su glasali za mene, ali i za sve ostale, jer mora biti konkurencija, inače nije zanimljivo. Prvi put kada sam osvojio ovu nagradu, bio sam ispred Luke Modrića, sada ponovno, tako da je to jedan detalj koji mi je posebno drag s obzirom da cijeli život pratim nogomet, volim nogomet, hrvatsku reprezentaciju i Luku Modrića kao sportaša. Nevjerojatno je ponovno stajati ovdje ispred tako velikih sportaša", pod dojmom je bio najbolji sportaš Hrvatske.

Osvrnuo se Tin i na godinu na izmaku.

"Moja 2019. godina bila je nevjerojatna. Sve što smo zamislili smo ostvarili i još malo više od toga s dvije medalje, europsko, pa onda i svjetsko srebro i plasman na Olimpijske igre u Tokio. Ja više nisam mogao poželjeti od toga, to je moj san koji je sada ispunjen. Nadam se samo za iduću godinu da će biti zdravlja, da će ruka biti dobro, da ćemo se moći maksimalno spremiti za Tokio. Plan je da do svibnja nemamo natjecanja, baš zbog ruke da se oporavi i onda kreće 5-6 natjecanja za redom. Nadam se da ću biti dobar. Znam da sam sposoban ostvariti dobre rezultate", poručio je Tin Srbić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!