Zimski sportovi

Lindvik do pobjede u Innsbrucku, Kubacki se ugurao između dva Norvežana

Matej Kačan • subota, 04.01.2020.
Lindvik do pobjede u Innsbrucku, Kubacki se ugurao između dva Norvežana
Foto: EPA

Treću dionicu novogodišnje turneje četiri skakaonice u Innsbrucku osvojio je Norvežanin Marius Lindvik ispred Poljaka Dawida Kubackog te svog sunarodnjaka Daniela Andrea Tandea...

Nastavlja se tradicionalna novogodišnja turneja četiri skakaonice. Nakon Njemačke i Oberstdorfa i Garmischa, došao je red na selidbu u Austriju, a prva od dviju stanica je Innsbruck. Na trećoj stanici ove prestižne turneje dominirali su norveški predstavnici.

Ukupnu pobjedu odnio je Norvežanin Marius Lindvik koji je prvim skokom dosegao 133 metra, a drugim 120.5 te je s ukupno 253.3 bodova zauzeo prvo mjesto. S istim daljinama, ali s 1.3 manje bodova na drugo mjesto se smjestio Poljak Kubacki, dok je treći s 249.3 bodova bio još jedan Norvežanin, Daniel Andre Tande.

Prvih pet su zaokružili domaći predstavnik Kraft te njemački skakač Leyhe, dok je vodeći u Svjetsko kupu te prošlogodišnji pobjednik turneje Ryoyu Kobayashi završio tek 14.

Japanac je skočio 122 te 120 metara te je razočarao s 23.5 bodova zaostatka za pobjednikom. Iduća i završna stanica turneje je u Bischofshofenu gdje rekord skakaonice drži današnji drugoplasirani Kubacki sa 145 metara prošle godine.

Četiri skakaonice, Innsbruck:
1. Marius Lindvik (NOR) 253.3
2. Dawid Kubacki (POL) 252.0
3. Daniel Andre Tande (NOR) 249.3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!