Tenis

Španjolci i Srbi idu dalje, Poljaci svladali Austriju u revijalnom meču

Matej Kačan • srijeda, 08.01.2020.
Španjolci i Srbi idu dalje, Poljaci svladali Austriju u revijalnom meču
Foto: EPA

Šesti dan ATP Cupa u Australiji donio je rasplet po skupinama A, B i E te kompletiranje četvrtfinala...

Iz skupine A dalje ide Srbija. Pobjedu i prolaz Srbiji donijeli su bodovi u singlu. Susret protiv Čilea je otvorio Dušan Lajović pobjedom protiv Nicolasa Jarryja. Prvi set bio je lagan posao za Lajovića sa 6:2, dok je nešto više muke i posla bilo potrebno u drugom setu koji je išao do trinaeste igre, no Lajović je i to riješio u svoju korist.

Mnogo lakše breme i posao zato je imao Novak Đoković koji je s dva puta po 6:3 svladao Christiana Garina i odveo Srbe u četvrtfinale i na megdan Kanadi. Jarry i Tabilo samo su u paru ublažili poraz i Čile ide kući s pobjedom u posljednjem meču.

U istoj skupini su Francuska i JAR igrale meč iz kojeg su obje izašle kao poražene jer nisu stigle do statusa najbolje druge ekipe i prolaska u četvrtfinale. Francuska je povela nakon što je Gilles Simon izgubio prvi set sa 6:2 od Lloyda Harrisa da bi mu istim rezultatom vratio dva puta za preokret. Francuski tragičar je ispao Benoit Paire koji je protiv Kevina Andersona imao 1:0 u setovima i 3:1 u drugom setu te 5:2 u trećem da bi sve prosuo i dvostrukim greškama izgubio u dva tie-breaka.

JAR-u su pobjedu donijeli Klaasen i Roelofse sa 6:3 i 6:4 protiv kombinacije Mahut/Roger-Vasselin, ali niti to nije bilo dovoljno Afrikancima za prolaz dalje jer je u omjeru po setovima bolja bila Kanada.

Svoj prolaz iz grupe B su osigurali Španjolci koji su opet sve riješili u singlu. Bautista Agut nije imao težak posao protiv Soede sa 6:2 i 6:4, dok je bolji otpor Rafaelu Nadalu pružio Yoshihito Nishioka koji je čak i prvi set odveo u tie-break. Ipak je Nadal riješio meč u svoju korist, a onda se okušao i u igri parova gdje je s Carrenom Bustom dao Španjolskoj treći bod i susret s Belgijom.

U istoj grupi je Gruzija pobjedama Metrevelija i Basilašvilija u singlu riješila Urugvaj koji se barem malo iskupio pobjedom u paru. Jednako revijalan bio je i susret u hrvatskoj grupi E u kojoj je Poljska preko Hurkacza i Zuka svladala Austriju koja je također smanjila u paru.

ATP Cup, grupna faza:

Srbija - Čile 2:1
Lajović - Jarry 6:2, 7:6
Đoković - Garin 6:3, 6:3
Čačić/Troicki - Jarry/Tabilo 3:6, 6:7

Francuska - JAR 1:2
Simon - Harris 2:6, 6:2, 6:2
Paire - Anderson 6:2, 6:7, 6:7
Mahut/Roger-Vasselin - Klaasen/Roelofse 3:6, 4:6

Španjolska - Japan 3:0
Bautista Agut - Soeda 6:2, 6:4
Nadal - Nishioka 7:6, 6:4
Carreno Busta/Nadal - McLachlan/Soeda 7:6, 4:6, (10:6)

Gruzija - Urugvaj 2:1
Metreveli - Roncadelli 6:2, 6:1
Basilashvili - Cuevas 6:4, 1:6, 6:4
Bakshi/Metreveli - Behar/Cuevas 2:6, 2:6

Austrija - Poljska 1:2
Novak - Zuk 7:5, 6:7, 3:6
Thiem - Hurkacz 6:3, 4:6, 6:7
Marach/Melzer - Hurkacz/Kubot 6:7, 6:3, (11:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!