Zimski sportovi

Talijanke i Švicarke dominirale u Austriji, Suter doskijala do prvog mjesta

Matej Kačan • subota, 11.01.2020.
Talijanke i Švicarke dominirale u Austriji, Suter doskijala do prvog mjesta
Foto: EPA

Nastavlja se Svjetski skijaški kup u ženskoj konkurenciji, a nova stanica u tom natjecanju bio je austrijski Altenmarkt-Zauchensee gdje se u subotu vozio spust...

U trećem spustu u ovosezonskom izdanju Svjetskog skijaškog kupa za žene dominirale su vozačice iz Italije i Švicarske koje su među sobom podijelili prvih pet mjesta. Prvo mjesto u Altenmarktu je s vožnjom od 1:18.79 osvojila Švicarka Corinne Suter.

Drugo mjesto je osvojila njegov Talijanka Nicol Delago s 29 stotinjki zaostatka, a postolje je zaokružila još jedna Švicarka Michelle Gisin s 1:19.77.

Prvih pet su popunile još dvije Talijanke. Četvrta je bila Sofia Goggia, dok je na peto mjesto doskijala Francesca Marsaglia. Druga u poretku za mali kristalni globus u spustu Ester Ledecka završila je tek osma. Čehinja je za vodećom zaostala za jednusekundu i 41 stotinjku.

Prvo mjesto u ukupnom poretku drži Amerikanka Mikaela Shiffrin s 826 bodova, dok je na drugom jestu pobjednica slaloma na Sljemenu Petra Vlhova s 513. Današnja pobjednica Suter s 225 bodova drži prvo mjesto u poretku za spust.

Svjetski skijaški kup (Ž), Altenmarkt-Zauchensee, spust:
1. Corinne Suter (SUI) 1:18.79
2. Nicol Delago (ITA) +0.29
3. Michelle Gisin (SUI) +0.98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!