Zimski sportovi

Geiger slavio u Val di Fiemmeu i preuzeo vrh u ukupnom poretku

Matej Kačan • nedjelja, 12.01.2020.
Geiger slavio u Val di Fiemmeu i preuzeo vrh u ukupnom poretku

Svjetski kup u skijaškim skokovima nastavlja sa svojom sezonom, a karavana se ovog vikenda preselila u Italiju na skakalište u Val di Fiemmeu. Pobjedu je u Italiji odnio Karl Geiger koji je tako preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku...

Karavana Svjetskog kupa u skijaškim skokovima preselila se u talijanski Val di Fiemme, a dvostruki pobjednik dana je njemački skakač Karl Geiger. Geiger je izveo najbolji skok dana, uzeo je pobjedu, a s novim bodovima je i preuzeo vrh ukupnog poretka u Svjetskom kupu.

Nijemac je odmah u prvom skoku sa 104.5 metara postavio najbolji rezultat dana, a drugi skok mu je bio za metar slabiji, ali dovoljan da skupi ukupno 294.6 bodova i ukupnu pobjedu. Drugi je s 286.9 bodova bio Austrijanac Stefan Kraft koji je skočio 102 i 103 metra.

Postolje je zaokružio Poljak Dawid Kubacki koji je u prvoj rundi jedva prošao s 98.5 metara, ali je drugi skok izveo sjajno te je s 104 metra stigao do trećeg mjesta i 279.9 bodova.

Dosadašnji prvi u ukupnom poretku, Japanac Junshiro Kobayashi nije osvojio niti bod jer s jako loših 96 metara u prvoj rundi nije dobio priliku za drugi skok pa je Geiger s ovih 100 bodova stigao na 719 i prvo mjesto, dok je Japanac ostao na svojih 649.

Skijaški skokovi, Val di Fiemme:
1. Karl Geiger 294.6
2. Stefan Kraft 286.9
3. Dawid Kubacki 279.9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!