Nogomet

Šuker: 'Želimo produbiti i ojačati vezu s Hrvatima u SAD-u'

hns.family • utorak, 28.01.2020.
Šuker: 'Želimo produbiti i ojačati vezu s Hrvatima u SAD-u'
Foto: Pixsell

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza održalo je u proteklih tjedan dana nekoliko radnih sastanaka u SAD-u na kojima se razgovaralo o organizaciji nogometnog kampa koji bi po prvi puta u povijesti bio održan u SAD-u...

Predsjednik HNS-a Davor Šuker, izvršni direktor Marijan Kustić, glavni instruktor Petar Krpan i koordinator županijskih saveza Stjepan Merkaš borave u SAD-u gdje su dogovarali organizaciju nogometnog kampa koji bi bio održan u ljetnim mjesecima u Los Angelesu.

Šuker, Kustić, Krpan i Merkaš razgovarali su s vodećim ljudima nogometnog kluba Croat iz San Pedra - uključujući i predsjednika Milu Gotovca te njegove suradnike Stanka Bilavera, Josipa Šimca, Petra Novakovića i Miru Bilavera - uvjerivši se u ogroman interes koji postoji među velikim brojem Hrvata koji žive u Kaliforniji, ali i ostatku SAD-a, za ovakvu aktivnost koja bi omogućila Savezu da na jednom mjestu okupi i testira najveće hrvatske talente u SAD-u koji su potencijali za hrvatske mlade reprezentacije.

Delegacija Saveza održala je sastanak i s hrvatskim konzulom u Los Angelesu, Damirom Tomkom, koji je sa suradnicima izrazio oduševljenje i podršku ovom prijedlogu.

"Organizacija ovakvog kampa bila bi veliki iskorak za HNS jer još nismo na ovaj način djelovali u SAD-u gdje živi veliki broj Hrvata i postoji puno interesa za suradnju s HNS-om. Savez je u okviru svojih mogućnosti uvijek brinuo o Hrvatima u dijaspori jer razumijemo da smo u tom 'bazenu' pronašli puno važnih igrača u povijesti hrvatske reprezentacije, a SAD je veliki neistraženi potencijal po tom pitanju. Prilikom dva boravka reprezentacije u SAD-u uvjerili smo se kolika je ljubav naših ljudi prema reprezentaciji i nogometu, a na ovaj način želimo tu vezu još produbiti i ojačati", izjavio je Šuker.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!