Zimski sportovi

Zubčić: 'Ako kalkuliraš u Svjetskom kupu, to nikada nije dobro, onda možda završiš oko 20. mjesta'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.02.2020.
Zubčić: 'Ako kalkuliraš u Svjetskom kupu, to nikada nije dobro, onda možda završiš oko 20. mjesta'

Filip Zubčić odradio je još jednu sjajnu utrku u veleslalomu i trenutno je četvrti veleslalomaš svijeta. Na upravo toj poziciji završio i utrku u Garmisch-Partenkirchenu...

Ove godine u Adelbodenu plasmanom na drugo mjesto Filip Zubčić prvi put je završio na postolju, a u Garmischu bio je vrlo blizu drugog postolja u karijeri.

"Malo je nedostajalo do postolja, ali uopće nismo tužni, sve što je u Top 10 je super, a četvrto mjesto je fenomenalno. Prva vožnja bila je super, dobro sam skijao osim te male greške za koju sam mislio da će mi uzeti više vremena. U drugoj vožnji sam se bacio na glavu, osjećao sam se odlično i imao sam osjećaj da mogu puno napraviti. Tako je i bilo i imao sam čak i najbolje vrijeme druge vožnje", kaže Zubčić za Sportske novosti.

Prvi put startao je među 15 najboljih, nosio je broj 15.

"Dobio sam najlošiji mogući broj, ali opet puno bolji nego što sam prije imao i to je super. Staza je dobro izdržala i žao mi je samo što nije išla od vrha jer je mogla, ne znam zašto to rade. Bilo je dosta soli, padala je i kišica i to je bila dobra kombinacija jer se stvorio čvrst snijeg. Hadalin je krenuo s brojem 56 i rekao je da mu je staza bila odlična, možda malo grbavija, ali ja volim takve uvjete."

Zubčić priznaje da nikada u karijeri nije bio u boljoj formi.

"U životnoj sam formi i nadam se da će u budućnosti biti još bolje jer uvijek može biti bolje. Već sam na početku osjećao da će biti odlično jer smo pripreme odradili najbolje dosad. Dosta smo pažnje posvetili i skijama, iskusniji smo i gdje smo prije griješili, sada smo popravili."

Do kraja sezone su četiri veleslaloma, a Zubčić je četvrti u ukupnom poretku ove discipline. Slijedi mu Chamonix sa slalomom i paralelnim veleslalomom pa put u Japan.

"Sve mi odgovara u ovom trenutku i nemam što na utrkama kalkulirati. Osjećam se odlično, pun sam samopouzdanja i treba samo derati. Ako kalkuliraš u Svjetskom kupu, to nikada nije dobro, onda možda završiš oko 20. mjesta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!