Košarka

Krenuo All-Star vikend, Bridges predvodio Amerikance do pobjede protiv Svijeta

Petar Jenjić • subota, 15.02.2020.
Krenuo All-Star vikend, Bridges predvodio Amerikance do pobjede protiv Svijeta

Krenuo je All-Star vikend utakmicom najboljih novaka i igrača druge godine Svijeta i SAD-a. U konačnici su do pobjede stigli Amerikanci koji su nakon jako dobrog drugog poluvremena slavili s 20 razlike...

Odličnim drugim poluvremenom momčad SAD-a porazila je Svijet sa 151:131 u prvoj večeri na ovogodišnjem All-Star vikendu. Pobjednička momčad šutirala je 63 posto iz igre, a osam od deset Amerikanaca ubacilo je dvoznamenkast broj poena.

Većim dijelom prvog poluvremena bolji je bio Svijet koji je na poluvremenu te imao vodstvo od 81:71. Iako je SAD stigao do poravnanja na 67:67, Svijet je uzvratio serijom 14:4 u zadnjih minutu i deset sekundi prije poluvremena.

Vodstvo je iznosilo 12 razlike kroz treću četvrtinu kada je klupa američkih košarkaša napravila seriju od 27:5. Čak 21 poen stigao je od strane igrača Charlotta Hornetsa. U konačnici su u drugom poluvremenu nadigrali Svijet s 80:50.

Najkorisnijim igračem utakmice proglašen je Miles Bridges koji je susret zaključio s 20 poena, pet skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Zion Williamson dodao je 18 poena, a najučinkovitiji je bio Eric Paschall s 23 poena.

Rookie New York Knicksa, Kanađanin RJ Barrett predvodio je Svijet s 27 poena i pet asistencija, Brandon Clarke imao je 22 poena i osam skokova, Trae Young dodao je 18 poena i sedam asistencija, a Luka Dončić 16 poena i pet asistencija.

Nakon šest godina igranja u ovom formatu, omjer pobjeda i poraza je izjednačen. Svaka ekipa ima po tri pobjede i tri poraza.

NBA:
SAD - Svijet 151:131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2020. u 11:30
    dobri potezi prijes e igralo rookiji isophomoresi to su ukunuli,, strasni potezi su bili odlične akcije dončićev kos najbolji
    Obrisan korisnik