Košarka

Stipčevićeva Bologna glatko poražena, Venezia svladala Armani Milano

Petar Jenjić • subota, 15.02.2020.
Stipčevićeva Bologna glatko poražena, Venezia svladala Armani Milano
Foto: Pixsell

Brindisi je lakoćom svladao Bolognu i izborio plasman u finale Kupa, dok je nešto teže to pošlo za rukom Veneziji koja je bila bolja od Armani Milana. U porazu Bologne skroman je bio Rok Stipčević...

Danas je polufinale Kupa odigrano i u Italiji. Prvo je finale izborila Venezia koja je svladala Armani Milano sa 67:63. Nakon prvog poluvremena Milano je imao dva poena prednosti (31:29).

Međutim, treću četvrtinu Venezia dobiva s 12 razlike te uoči zadnje dionice ima dvoznamenkastu prednost (54:44). Do kraja susreta njihov se protivnik nije uspio spustiti ispod dva poena minusa.

Michael Watt ubilježio je double-double od 16 poena i deset skokova, dok je Austin Daye dodao 13 poena, a Andrea De Nicolao 12 poena.

Sergio Rodriguez predvodio je Milano s 15 poena, a slijedio ga je Luis Scola s 14 poena i devet skokova. Ostali igrači ubacili su ispod deset poena.

U drugom polufinalu nije bilo apsolutno nikakve drame jer je Brindisi lakoćom svladao Bolognu, završilo je 78:53. Već je nakon prvog poluvremena imao 21 poen prednosti (45:24), a razliku je bez problema sačuvao do kraja.

Pobjedničku momčad predvodio je John Brown s 18 poena i šest skokova, dok je Adrian Banks dodao 11 poena i sedam skokova.

Po deset poena kod Bologne ubacili su Daniele Cinciarini i Henry Sims (devet skokova). Rok Stipčević dodao je četiri poena (1/1 za dva, 0/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2), četiri skoka i jednu za 20 minuta u igri.

Talijanski kup, polufinale:
Venezia - Armani Milano 67:63
Brindisi - Bologna 78:53

FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!